To je to što me zanima!

Miroslav Maškarin krenuo na predavanja u Zagrebu

Mladi Rabljanin, koji je nakon operacije slijepog crijeva ostao bez noge, zbog udaljenosti je odbio mjesto u studentskom domu u Zagrebu
Vidi originalni članak

Ovoga je ponedjeljka Rabljanin Miroslav Maškarin (22) proveo prvi dan kao student na Visokoj poslovnoj školi za turistički i hotelski menadžment 'Utilus' u Zagrebu. Dočekao ga je dekan Boris Vukonić koji je Miroslavu i dodijelio godišnju školarinu u iznosu od 25 tisuća kuna i time mu ispunio veliku želju za školovanjem i napredovanjem. 
- Presretan sam, kolege su me odmah prihvatili i sve je u najboljem redu. Nemam puno očekivanja jer tek sam počeo slušati predavanja. Ali dati ću sve od sebe da ispunim očekivanja. Pošto ne stanujem u blizini fakulteta svaki se dan vozim tramvajem. Još se nisam priviknuo na gradske gužve - rekao nam je sa smiješkom Miroslav. 15. listopada, na riječkom Općinskom sudu započinje suđenje kirurgu Branku Popoviću (64) kojega se tereti da je zbog postupanja protivno pravilima liječničke struke, 10. srpnja 2006. godine, prouzročio ozlijedu glavne trbušne aorte pacijenta Miroslava Maškarina. Zbrinjavanje povrijeđene aorte trajalo je predugo, pa je Maškarinu, koji je došao na rutinsku operaciju slijepog crijeva, amputirana lijeva noga. Miroslav će se po prvi puta tada oči u oči susresti s kirurgom Popovićem. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sanja4 08.10.2008.

    mislim da bi mu trebali isplatit svaku lipu koju traži. momak se nije razbolio, momak je nečijom greško ostao bez jedne noge a druga mu je podosta oštečena. trebalo se utvrditi ko je kriv i suspendirati ga, i uzet mu radnu dozvolu . ima samo 22 godine i ostao je bez noge. stavite se vi u njegovu situaciju pa razmislite dobro da li ikakva ošteta može nadoknadit taj invaliditet.

  • plumbikon 08.10.2008.

    sretno Miro...

  • Gara 08.10.2008.

    svako ima pravo na svoje mišljenje..ja nemam ništa protiv za njegovo školovanje dapače drago mi je i nek mu se pomogne al ipak mislim da se preteruje sa onolikim milijunima za oštetu....kad to izganja više ga javno nebudete vidili ni čuli,,,,i nije mi jasno što on nenosi protezu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare