To je to što me zanima!

Miroslav Škoro za slogan kampanje uzeo ime udruge građana iz Srijemske Mitrovice

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, objavio je vizual svoje kampanje za gradonačelnika. Jako podsjeća na vizual udruge iz Srijemske Mitrovice
Vidi originalni članak

Lokalni izbori u Zagrebu održat će se za 71 dan, a nakon smrti Milana Bandića, mnogi se ne usude prognozirati kakvi će biti rezultati. Kampanja je u tijeku, kandidati objavljuju svoje programe, vizuale i krilatice, a među njima je i najnoviji kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Miroslav Škoro. 

Tako je prije nekoliko sati na svojoj Facebook stranici objavio ovaj vizual: 

 

 

Škorin moto je 'Grad za sve nas', uz obrise najpoznatije građevine grada Zagreba - katedrale. I to ne bi ni bila vijest da ne postoji udruga sa istim imenom i vrlo sličnim vizualom iz Srijemske Mitrovice, udruga građana 'Grad za sve nas'. 

Na njihovim službenim stranicama stoji da su udruga građana osnovana 5. ožujka 2020. godine s ciljem da poboljšaju život u Srijemskoj Mitrovici. 

- Grupa građana je osnovana sa ciljem da zajednički pokrenemo i izgradimo grad za sve nas, da udruživanjem vratimo institucije građanima Srijemske Mitrovice i učinimo sve da po prvi put naš grad, poslije više desetljeća, dobije nezavisni, demokratski subjekt za novu političku eru, stvarnih odnosa građana i njihovih predstavnika - stoji na njihovoj službenoj stranici. 

Sami procijenite sličnost između vizuala kampanje Miroslava Škore i udruge 'Grad za sve nas'. 

Ovo nije prvi put da Škoro ima problema s originalnosti vizuala ili slogana. Njegov slogan u kampanji za predsjedničke izbore bio je  "Vratimo Hrvatsku narodu", a jako je sličan sloganu 'Vratimo srpsku narodu' kojeg je Srpska demokratska stranka koristila godinu dana ranije. 

U međuvremenu je stigao i odgovor iz Domovinskog pokreta. 

 - Slogan je nastao u stranci sukladno programu koji je Domovinski pokret pripremio za izbore u Zagrebu. Ne bavimo se googlanjem slogana po Srbiji - poručuju. 

 

Idi na 24sata

Komentari 171

  • intellectus 07.03.2021.

    Je li ovaj Slogan, slučajano sličan, ili je ipak ciljano i od koga takav pušten u "promet"?! Ma svejedno, evo sada je baš vidljivo, jasno ZAŠTO je Bandić bio tako dugo Gradonačelnik. Svi koji su se nudili nisu bili od "naroda" prihvatljivi! Ako je ovo Škorin slogan, onda mi uistinu nije jasno, je li ovo još jedna provokacija njegovog PR-a, a taj je očigledno krajnje drzak ili zna jako dobro procijeniti, iskoristiti KAOS koji u Zagrebu vlada? Ako mu je supruga PR, onda mi je žao Škore i SVIH koji budu njemu dali glas. Uvjeren sam da to nije tako i da će Škoro naći prihvatljivo pojašnjenje?!

  • stremiti 07.03.2021.

    Takav slogan ima 100 gradova po svijetu

  • 07.03.2021.

    Čovjek možda bio u posjeti ženinoj familiji,vidiozgodan plakat,pa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare