News

Komentari 171

Miroslav Škoro za slogan kampanje uzeo ime udruge građana iz Srijemske Mitrovice

Miroslav Škoro za slogan kampanje uzeo ime udruge građana iz Srijemske Mitrovice

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, objavio je vizual svoje kampanje za gradonačelnika. Jako podsjeća na vizual udruge iz Srijemske Mitrovice

Lokalni izbori u Zagrebu održat će se za 71 dan, a nakon smrti Milana Bandića, mnogi se ne usude prognozirati kakvi će biti rezultati. Kampanja je u tijeku, kandidati objavljuju svoje programe, vizuale i krilatice, a među njima je i najnoviji kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Miroslav Škoro. 

Tako je prije nekoliko sati na svojoj Facebook stranici objavio ovaj vizual: 

 

 

Škorin moto je 'Grad za sve nas', uz obrise najpoznatije građevine grada Zagreba - katedrale. I to ne bi ni bila vijest da ne postoji udruga sa istim imenom i vrlo sličnim vizualom iz Srijemske Mitrovice, udruga građana 'Grad za sve nas'. 

Na njihovim službenim stranicama stoji da su udruga građana osnovana 5. ožujka 2020. godine s ciljem da poboljšaju život u Srijemskoj Mitrovici. 

- Grupa građana je osnovana sa ciljem da zajednički pokrenemo i izgradimo grad za sve nas, da udruživanjem vratimo institucije građanima Srijemske Mitrovice i učinimo sve da po prvi put naš grad, poslije više desetljeća, dobije nezavisni, demokratski subjekt za novu političku eru, stvarnih odnosa građana i njihovih predstavnika - stoji na njihovoj službenoj stranici. 

Sami procijenite sličnost između vizuala kampanje Miroslava Škore i udruge 'Grad za sve nas'. 

Ovo nije prvi put da Škoro ima problema s originalnosti vizuala ili slogana. Njegov slogan u kampanji za predsjedničke izbore bio je  "Vratimo Hrvatsku narodu", a jako je sličan sloganu 'Vratimo srpsku narodu' kojeg je Srpska demokratska stranka koristila godinu dana ranije. 

U međuvremenu je stigao i odgovor iz Domovinskog pokreta. 

 - Slogan je nastao u stranci sukladno programu koji je Domovinski pokret pripremio za izbore u Zagrebu. Ne bavimo se googlanjem slogana po Srbiji - poručuju. 

 

Najčitaniji članci