To je to što me zanima!

Miroslav uz sjaj svijeća, skuplja svoje petice u školi

Miroslava (15) majka je sa samo 18 mjeseci ostavila nevjenčanom suprugu Ivi. Njih dvoje sam žive u kući bez struje, a vodu nose s pumpe
Vidi originalni članak

Miroslava Pejakića iz Posavskih Podgajaca sa samo 18 mjeseci mama je ostavila nevjenčanom suprugu Ivi Župariću. Ne želeći da malenog uzme Centar za socijalnu skrb, Ivo se odlučio o njemu brinuti. No uskoro nakon odlaska supruge izgubio je kuću koju je sagradio za sebe i Miru. Bila je na mjestu gdje je općina gradila nasip pa su je morali srušiti. Za to su mu dali 30.000 kn, koje je Ivo posinku stavio “na knjižicu”. Miroslavu je danas 15 godina, a Ivi 52. Žive u kući koju su dobili na korištenje, ali bez struje jer do njih ne ide dalekovod. Griju se na drva, vodu nose s pumpe, žive od Ivinih povremenih poslova po selu. Ljeti preživljavaju od zemlje. Zimi žive od 300 kuna, koje Ivo zaradi njegujući invalida. Susjedi su im dali generator za struju jer do njihove kuće ne ide dalekovod, ali im se pokvario pa opet rabe svijeće. Ipak, očuhu je Miro uvijek na prvome mjestu i, kaže, ne smije mu ništa faliti. Dječak, koji Ivu zove tata jer mu je jedina obitelj, uzoran je učenik obrtničke škole u Županji.
- Za Miroslava uvijek mora biti hrane i novca i što mu treba u školi. Škola je na prvome mjestu. Teško mu je učiti uz svijeću, ali zasad drugog rješenja nemamo - govori Ivo. U Centru za socijalnu skrb jedanput su mu dali 400 kuna za knjige.
- Poslije su mi rekli da sam mlad i da mogu ići raditi - kaže Ivo i dodaje da se on ne boji posla, kad bi ga bilo. Miroslavova majka danas živi u Novoj Gradiški. Nekad je dolazila posjetiti sina, no odavno više ne dolazi. Iako teško žive, Ivo i Miro kažu da su sretni što imaju jedan drugog. Njihovi susjedi slažu se u jednom, da i otac i sin zaslužuju bolji život.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • user_136081 07.01.2012.

    ovim ljudima svakako treba pomoć...vjerujem da su zaslužili jer malo tko bi šta ovako učinio....dobro je...napravili su im kuću,omalterisana je,ima struje nema vode...jedino to i kolko znam dobili su pločice za kupatilo i kuhinjo još samo laminat ili praket....inače živim u susjednom selu....ja bi volio da je mnogo vakih dobrih ljudi...sve je to danas škrto jest da se nema al vjerujem kad bi svatko uplatio po 5,10,20 kn nakupilo bih se bar da se i voda priključi...na TV-u lažu kao več se uselila,ma dajte molim vas kak mogu sam lagat...al mi tu nemožemo ništa,možemo samo pomoć onima kojima je pomoć najviše potrebna...

  • user_136081 22.11.2011.

    evo vako ljudi,broj žiro računa zasada neznam,al znam da im je adresa: Savska 42 32258 Posavski podgajci

  • zoki35 22.02.2009.

    Od ovog decaka ce postati posten covek a ovom ocuhu treba dati nagradu za najboljeg oca,koliko oceva maltretira svoju rodenu decu a on se toliko bori za dete koji krvno nije njegovo,takoder ne treba skrivat ime zene koja moze tako hladnokrvno da ostavi dete i zivi zivot u kojem nema mesta za njega,takvi bi clanci trebali biti na naslovnim stranama i takvim ljudima treba pomagat,kada bi svi clanovi sabora dali novca u vrednosti jednog svog sata ovo dvoje ljudi bi bilo obezbedeno za duzi vremenski rok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare