To je to što me zanima!

Mirovne pregovore o Ukrajini zasjenio je napad separatista

Čelnici Francuske, Njemačke, Rusije i Ukrajine danas se u Bjelorusiji sastaju na mirovnim pregovorima o Ukrajini. Događaj je zasjenio napad na vladin garnizon
Vidi originalni članak

Čelnici Francuske, Njemačke, Rusije i Ukrajine danas se u Bjelorusiji sastaju na mirovnim pregovorima o Ukrajini. Riječ je o francusko-njemačkoj inicijativi za pokušaj borbenih djelatnosti u Ukrajini.

Pregovori dolaze u vrijeme napredovanja proruskih separatista, a događaj je zasjenjen i njihovim današnjim napadom na vladin garnizon blizu Debalceva. Kijevska vojska kaže da je u napadu poginulo 19 njihovih vojnika. Kako piše Reuters, pobunjenici pokušavaju opkoliti vladine snage u Debalcevu, strateškoj lokaciji koja bi im omogućila da povežu svoja uporišta.

REUTERS/PIXSELL

U borbama u Ukrajini dosad je inače poginulo više od 5000 ljudi, a SAD je ovaj tjedan najavio i mogućnost naoružavanja Ukrajinaca u borbi protiv ruske agresije. Europski vođe, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel, s druge strane preferiraju mirno rješenje krize. Na današnjim pregovorima osim Merkel sudjeluju i francuski predsjednik François Hollande, ruski predsjednik Vladimir Putin i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • - DAVOR - 12.02.2015.

    Koja šarada i parada kojom se iz zavjese sprema novi svjetski poredak ... tako se iz dana u dan pregovaralo i potpisivalo primirje u vrijeme hr domovinskog rata počesto u isto vrijeme dok su granate padale i ubijale civile a europa je to sve promatrala i zato i nisu srbiju osudili za genocid jer bi tada i europu zbog čina nečinjenja/promatranje indirektno osudili. svi ratovi su politički vođeni jer da nije tako nikad ratova nebi ni bilo jer nitko psihički zdrav i onaj koji je samo običan čovjek nebi išao ubijat tamo nekog kog ni ne pozna a kamoli žene i djecu.

  • batbatterton 12.02.2015.

    Ne znam što je čudno kad separatisti napreduju ili nadjačaju ukrajinsku vojsku, valjda separatisti imaju bolje oružje i vjerovatno više oružja zbog toga što im Rusija daje koliko im je potrebno.

  • mariocalabrese 11.02.2015.

    Ovdje ide malo vise nego u """separatiste""" pa nije Putin budala ovdje ce mozda da strada danas sto tisuca Rusa bolje nego sutra milijuni, a evo zasto taj dio je najbogatiji na svijetu sto se tice ugljena, plina i ulja. ( Svabe i Ameri su se na to namjerili da takozvanom frackig metodom mogu proizvedu plin i ulje da se opskrbi cjela Evropa) i da Ruse ekonomski ruiniraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare