To je to što me zanima!

Mišetić: Presuda je perverzna; Bildt: Ne nalazim logiku Haaga

Oslobađajuću presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću na Twitteru su komentirali Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić i švedski ministar Carl Bildt
Vidi originalni članak

Luka Mišetić, odvjetnik koji je u Haagu branio generala Antu Gotovinu, oslobađajuću presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću komentirao je na svojem Twitteru

- Nakon Prlića, to znači da Haški sud smatra da je samo Hrvatska, a ne i Srbija, bila uključena u zločine u BiH. Istinski perverzno - napisao je odvjetnik. 

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt također je na Twitteru komentirao presudu i napisao kako ''postaje teško vidjeti dosljednost ili logiku u različitim presudama Haškog suda.''

Kandić šokirana oslobađajućim presudama Stanišiću i Simatoviću

Bivša direktorica Fonda za humanitarno pravo drži kako srpske paravojne postrojbe u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nisu bile "slobodne postrojbe" koje su se naoružavale mimo volje Srbije i Službe državne sigurnosti.

 - Moram priznati da sam zapanjena, presuda i obrazloženje koje je dano ne slažu se s činjenicama koje su do sada i na zdravorazumskoj razini bile očite - rekla je agenciji Beta bivša direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić povodom današnje oslobađajuće presude bivšem načelniku Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i njegovom zamjeniku Franku Simatoviću Frenkiju u Haaškom sudu.

Ona drži kako srpske paravojne postrojbe u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nisu bile "slobodne postrojbe" koje su se naoružavale mimo volje Srbije i Službe državne sigurnosti.

- Dojam je da je sud mišljenja kako je aktivnost tih postrojbi bila isključivo radi održanja srpske kontrole na teritoriju gdje se ratovalo, bez namjere da se ti dijelovi Hrvatske i BiH homogeniziraju protjerivanjem nesrpskog stanovništva i priključe Srbiji - pojasnila je Nataša Kandić dodajući kako presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu u posljednjoj fazi rada odstupaju od "očiglednih činjenica" jer ona drži kako je "potpuno jasno da su te postrojbe bile formirane za činjenje ratnih zločina".

- Na suđenju u Beogradu pripadnici Škorpiona su rekli kako smatraju da je to bila državna postrojba. Oni su imali najbolju opremu zato što su dobili najvažnije zadatke od Službe državne sigurnosti - podsjetila je Nataša Kandić.  



Idi na 24sata

Komentari 97

  • WyattEarp 31.05.2013.

    Nisam to rekao. Da nije bilo Slobe, Franje i Alije našli bi Ameri drugu trojicu da ih zamjene. Ne brinem ja za to.

  • ivanfilip 31.05.2013.

    Tamo gdje prestaje pravda,dosljednost,životne činjenice,gdje prestaje čak i pravna logika počinje vlast Haga.

  • lijač 31.05.2013.

    to je isto ko i kod nas pravo i logika su dva različita pojma,a ovo u Hagu je samo viši stupanja nebulozma

Komentiraj...
Vidi sve komentare