To je to što me zanima!

Misterij ključa: Mijenjali bravu ili su je otvorili kopijom ključa?

Krunoslav Prates, koji služi doživotnu kaznu za sudjelovanje u Đurekovićevom ubojstvu, prije nekoliko dana iznenadio je izjavom kako nije dao ključ Perkoviću
Vidi originalni članak

Branitelj Josipa Perkovića Anto Nobilo zadovoljan je svjedočenjem vještaka i kriminalista u nastavku suđenja na Višem zemaljskom sudu u Münchenu Perkoviću i Zdravku Mustaču za pomoć u ubojstvu Stjepana Đurekovića, vjeruje da idu u korist obrane.

Brava na garaži u kojoj je ubijen Đureković otvorena je kopijom ključa, za to postoje tipični tragovi koje ostavlja kopija ključa, rekao je vještak Weilhammer, a kriminalistički inspektor Kulzer izjavio da postoje tragovi iz kojih bi se moglo zaključiti da je brava bila promijenjena. Krunoslav Prates, koji služi doživotnu kaznu za sudjelovanje u Đurekovićevom ubojstvu, prije nekoliko dana iznenadio je izjavom kako nikad nije dao ključ Perkoviću, da je cijelu priču o ključu, koji je jako važan u optužnici, izmislio. Zanimljiv je bio i iskaz drugog bavarskog policajca, koji je radio na slučaju Đureković, Armina Friedleina.

Na pitanje suca Manfreda Daustera da razjasni zašto je priča o ključu garaže važna, Friedlein je rekao kako je o ključu govorio Branko Traživuk, nekadašnji Perkovićev kolega i zamjenik, u intervjuu Borbi 1992. godine. Traživuk je u tom intervjuu rekao kako je 1983. bio s Perkovićem u inozemstvu kad je Prates predao ključ Perkoviću. Na pitanje obrane zna li da je Traživuk, kad je tu izjavu trebao potvrditi u sudskom procesu, izmijenio priču, svjedok je rekao da zna za to. Traživuk je, naime, svjedočio iz Beograda na suđenju Krunoslavu Pratesu i tada je izjavio da s Perkovićem nikad nije bio u inozemstvu. Suđenje se nastavlja u utorak, iskazom Luke Kraljevića na koga je Udba dvaput pokušala atentat, u drugom atentatu izgubio je vid.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dom2 02.12.2014.

    Ne možemo biti sebićni i žrtvovati Perkovića i Mustača, jer na djelu žrtvojmo njih u interesu većine ipak treba odabrati manje zlo' Dok se ne provede ali istinska lustracija, dok se ne osude udbaški zloćini i zabrani zapošljavanje u državnim institucijama bit čemo utočište udbaša i njihovih sljedbenika. Hajka protiv hrvatskih branitelja je davno pokrenuta u većini medija a protiv udbaša ili agresora nije. Popis hrvatskih branitelja imamo a popis agresora i udbaša nemamo, to se taji, a zbog čega? Zar su na visokim položajima i rade o životima hrvatica i hrvata? I sad je bitno suđenje udbašima? Pravi problem je u domovini Hrvatskoj gdje su mnogi našli utočište.

  • Artusartus 02.12.2014.

    Bavarski suci nisu dorasli balkanskim špijunima (osobno sam poznavao neke od njih: lagali su pretpostavljenima, kolegama, doušnicama, obiteljima, ljubavnicama & ljubavnicima, čak i samima sebi).

  • 2 x general 02.12.2014.

    čini se da je ključ dao Đureković ubojici a Prates nije za to znao!! Pitajte Nobila, sigurno bi se složio sa tom "istinom"

Komentiraj...
Vidi sve komentare