To je to što me zanima!

Misteriozna 'obala odsječenih stopala': U 12 godina našli 20 pari tenisica i ljudskih ostataka

Kako prenosi The Mirror, zadnji, dvadeseti, par tenisica s ostacima ljudskih stopala pronađen je 2019. godine, a pripada Antonio Neillu koji se vodi nestalim od prosinca 2016. godine
Vidi originalni članak

Od 2007. godine diljem zapadne obale SAD-a i Kanade pronađeno je nekoliko pari tenisica i cipela unutar kojih su bili ostaci ljudskih stopala. Najviše ostataka pronađeno je na obali u blizini Vancouver Islanda i na području Britanske Kolumbije zbog čega je i dobila neobični naziv - obala 'odsječenih stopala', piše The Mirror.

Charlotte Stevens šetala je s mužem po Botanical Beach na Vancouver Islandu u kolovozu 2016. godine, kada je pronašala tenisicu sa stravičnim sadržajem. “Gledali smo u nju dobrih pet minuta i pomislili da bi ono što je unutra mogla biti ljudska noga”.

Ispostavilo se da su bili u pravu. Međutim, kako pišu mediji, to uopće nije neuobičajena pojava na tom području. Od 2007. pa sve do 2019. na tom je području pronađeno najmanje 20 para tenisica. 

Zadnji, dvadeseti par tenisica s ostacima ljudskih stopala pronađen je 2019. godine, a pripada Antonio Neillu koji se vodi nestalim od prosinca 2016. godine.

Zanimljivo, većinom je riječ o desnim stopalima u tenisicama ili planinarskoj obući.

Mrtvozornik Matt Brown utvrdio je da je pronađeno stopalo, koje je pronašao kanadski par, odvojeno od tijela vjerojatno 2013. godine i to prirodnim putem, zbog raspadanja tijela u vodi.

NERIJEŠEN MISTERIJ Australija: Pred 35 godina zbog glavobolje završila u bolnici, a nakon toga misteriozno nestala

Nema razloga sumnjati u zločin? 

Neki su tijekom godina tvrdili da je ovo djelo serijskog ubojice koji ubija ljude i ostavlja njihove ostatke na plaži kao trofeje. Dok je prema nekim drugim teorijama ovdje umješana mafija. 

Toronto Star 2011. godine je iznio nekoliko teorija o tome odakle stopala stižu – od prirodnih katastrofa poput tsunamija 2004. godine, do zločinačkih organizacija, poput krijumčara drogom ili trgovaca ljudima.

List je naveo i da je u tom području prije nekoliko godina pao manji avion s pet ljudi, a da je samo jedno tijelo pronađeno.

Mrtvozornik Matt Brown vjeruje da je ovo područje puno morskih pasa i da je to vjerojatno razlog što na obalu isplivaju samo ostaci. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ElaMir 07.05.2021.

    Slucajnost? Slucajnost samo desnog stopala i desnih tenisica? Tko je glup da povjeruje u tu "slucajnost"..

  • Usora1 03.05.2021.

    da su prali noge ne bi doplivale do obale....

  • Deox00 03.05.2021.

    Corona

Komentiraj...
Vidi sve komentare