To je to što me zanima!

Potvrdili su optužnicu četvorki koja je htjela "spasiti" Glavaša

Tek na prošlom ročištu optuženi su otkrili da je poduzetnik Srećko Jurišić sve priznao i nagodio se sa Uskokom kako bi dobio uvjetnu dvogodišnju kaznu
Vidi originalni članak

O četvorki koja je optužena da je pokušala podmititi suce Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu, opet se odlučivalo na Županijskom sudu u Zagrebu. Na sudu su, iza zatvorenih vrata, potvrdili kako je optužnica protiv Ivana Drmića, Srećka Jurišića, Drage Tadića i Božice Tadić-Ćavar te Sanje Marketić osnovana. 

- Smatramo kako je obrazloženje optužnice vijeća optimistično jer nisu ulazili u to postoji li kazneno djelo, već smatraju da o tome treba odlučiti raspravno Vijeće - rekao je odvjetnik Mate Matić.

Obrana je tražila da se iz spisa izdvoje dokazi koji su dobiveni tajnim praćenjem i prisluškivanjem, jer smatraju kako su pribavljeni nezakonito. Ukoliko je i bilo što slično, to su bile pripravne radnje koje nisu kažnjive ili se radi o kaznenom djelu za koje nije Uskok nadležan, istaknuli su.

- Apsurd je da Srećko Jurišić koji je bio jedan od inicijatora i negativac dođe u milost Uskoka i da mu se daje privilegirana pozicija - rekao je odvjetnik Matić. dodaje kako to ukazuje da "Uskočka država" nije dobra.

Na prošlom ročištu optuženi su otkrili da je poduzetnik Srećko Jurišić sve priznao i nagodio se sa Uskokom na uvjetnu dvogodišnju kaznu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gogson00 14.10.2011.

    Najbolje mi je od svega to što oni optužuju HDZ da su kriminalci, a i sami čine kaznena djela. Valjda kriminalci znaju prepoznati iste...

  • Drogbosnup 13.10.2011.

    I ovog Matića bi trebalo iza rešetaka samo zato što brani tu bagru od odvjetnika, takva nam je cijela država.

  • kinezojapanac 13.10.2011.

    Ovo mi na sve liči samo ne na nešto ozbiljno i normalno. U svakoj normalnoj zemlji već odavno bi ta svita bila iza strogo čuvanih rešetaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare