To je to što me zanima!

Mitropolit Porfirije: Podmeću da sam pjevao četničke pjesme

Zašutio sam kad se pjevalo o kokardi. Iskoristili su tu snimku baš sada kad sam osudio paljenje hrvatske zastave, kaže za Večernji zagrebački mitropolit Porfirije
Vidi originalni članak

Očekivao sam diskreditaciju. Snimku koja je na YouTubeu tri, četiri godine iskoristili su baš sada kada sam osudio paljenje hrvatske zastave, jer smetam radikalima u Srbiji i jastrebovima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi – rekao je zagrebački mitropolit za Večernji list.

Očekivao sam napad i čudim se da su toliko dugo čekali da mi nešto podmetnu – rekao nam je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije (Perić), komentirajući da je pjevao četničke pjesme, kako su u utorak prenijeli neki portali.

Žele me diskreditirati, ali neće uspjeti. I prije i sada sam na nišanu i lijevih i desnih. I jedni i drugi bi htjeli da im pripadam, ali se trudim da sam iznad svih, tj. da su svi moji, po vjeri, ne samo lijevi i desni, bez obzira na pripadnost – kaže nam mitropolit Porfirije.

O čemu se zapravo radi u spornoj snimci i kako sve objašnjava zagrebački mitropolit pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Hrvat_DU 21.04.2015.

    Danas je nemoguće zabraniti pjesmu jer je svaka pjesma na svijetu besplatno dostupna slušati se do mile volje na YouTubeu. Nema više gramofonskih ploča, kaseta i CD-ova čije bi se izdavanje i prodavanje nadziralo. Ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist pa slušam četničke pjesme iz zabave i iz njih učim o povijesti. Ako netko pjeva neku pjesmu, ne znači da se slaže s njenim stihovima. Ako neki muškarac pjeva Rozginu pjesmu kako će roditi kćer i sina ne misli ozbiljno. Ako neki veseljak pjeva pjesme u kojima kuka kako ga je draga ostavila i kako umire od tuge ne misli ozbiljno. Neka svatko pjeva što hoće.

  • oktopus1 15.04.2015.

    pamtomimicar

  • doxy 15.04.2015.

    e recu mada nije lepo,samo kad smo se mi iz Novog Sada resili njega covek je imao toliki uticaj da su na obali dunava srusili stari restoran koji je tu vise godina,zaustavio gradnju nadvoznjaka iznad autoputa u blizini novog sada kao navodno smeta buka manastiru!

Komentiraj...
Vidi sve komentare