To je to što me zanima!

'Mjere kakve je danas najavila Njemačka se u Hrvatskoj u ovom trenutku ne razmatraju'

Mi jesmo već razgovarali i o policijskom satu, ali zasad ga nećemo uvoditi, rekao je Capak i dodao: 'U svakom slučaju danas će biti još više testova nego jučer, a vjerojatno će i brojka pozitivnih biti veća'
Vidi originalni članak

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2378 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12736. Među njima su 932 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata, a preminule su 23 osobe.

O velikom broju novozaraženih te epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj u N1 Dnevniku govori ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. 

"Mi smo tek u nedjelju objavili mjere. Mi efekt tih mjera još ne možemo vidjeti. Očekujemo da će mjere koje ćemo donijeti imati efekt. Nama sad brojke skaču. Kad su velike brojke onda svaki pik donosi veliku brojku. Mi se nadamo da će ove mjere dati efekt. U svakom slučaju, u ovom trenutku možemo reći da imamo rast dvostruko u odnosu na pred tjedan dana. Danas imamo dvostruko i jučer smo imali dvostruko", kaže Capak.  

ENORMAN RAST OBOLJELIH Capak: Napravit ćemo sve da izbjegnemo novi lockdown

"Mi epidemiolozi bismo vrlo rado još strože mjere, no moramo imati u vidu da se radi o bogatim zemljama koje imaju rezerve financije. Ovakve mjere kakve je Njemačka večeras najavila u Hrvatskoj se u ovom trenutku ne razmatraju", ističe Capak. 

"Mi jesmo već razgovarali i o policijskom satu, ali zasad ga nećemo uvoditi", rekao je. 

"U svakom slučaju danas će biti još više testova nego jučer, a vjerojatno će i brojka pozitivnih biti veća", rekao je Capak za N1.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • 29.10.2020.

    Bolnice i zdravstveni radnici puno više rade.Uskoro će doći novi lijekovi i cjepivo i virus će biti stavljen pod kontrolu kao i ospice,tbc i sl.Kina je zaustavila širenje koja ima Wuhan koji ima stanovnika kao Hrvatska.

  • Šesta Rasa 28.10.2020.

    Sljedeća dva tjedna su ključna.

  • 28.10.2020.

    Lako Njemačkoj, Kini..., oni imaju industriju, a industrija radi i u LD-u.    U nekad jakim industrijskim gradovima, kod nas, sada, najviše zaposlenih imaju gradske  bolnice. U jednom od tih  gradova broj stanovnika grada se udvostruči u 8 sati svako jutro kad dođu u urede zaposlenici županije i grada. Sirovina koja se nekad prerađivala  odlazi u Italiju, Mađarsku  i druge zemlje,  a sad od isporuke  sirivine živi dvlestotinjak ljudi. Nema prerade, nema industrije. Trpaj na vagone, pumpaju cijev, tovari tegljače i to je sva pamet.  Do prije rata od prerade je živjelo preko 20 000  radnika, plus usluge, plus članovi obitelji, zajednica. Mi ćemo na kraju uvesti mjere kad bude potpuna stihija. No to očito diktira vlast koja troši i liječnike i stariju populaciju .

Komentiraj...
Vidi sve komentare