To je to što me zanima!

Nove trošarine, veće trošarine, a možda se uvede i novi porez

Uvođenje trošarina na telekomunikacijske usluge i povećanje trošarina na gorivo najvjerojatnije su Vladine mjere za daljnje rezanje proračunskog deficita
Vidi originalni članak

Iako su dvojica ministara, Linić i Grčić, najavili da će Vlada na sjednici Vlade predložiti nove mjere za smanjenje deficita, jer je sve već dogovoreno, HRT doznaje da će se to dogoditi na sjednici sljedeći četvrtak.  Navodno su odgodu zatražili koalicijski partneri.

Ministar financija Slavko Linić u srijedu je najavio nove mjere, no nije htio otkriti o čemu je riječ.

Trošarine za mobitele

Kako doznaje Večernji list prva mjera bi mogla biti uvođenje trošarina na telekomunikacijske usluge, koje Vlada nije uspjela uvesti prije dvije godine. Naime, na Sudu EU utvrđivalo se je li taj namet, za kojim su posegnule još neke zemlje, u suprotnosti s direktivom EK-a. U veljači ove godine Sud je potvrdio da uvođenje trošarina nije u suprotnosti s direktivom EK-a.

Trošarine na gorivo rastu 20-ak lipa po litri

Prema informacijama Poslovnog dnevnika, na Vladi bi se sutra trebala naći i uredba kojom će se povećati trošarine na goriva. Neslužbeno se čuje da bi se trošarine na npr. najprodavanije benzine trebale povećati 20-ak lipa po litri, odnosno duplo više nego jesenas. Trošarine na naftne derivate čine 6 milijardi godišnjeg proračunskog prihoda i spadaju u jedne od najizdašnijih.

Menadžerima u javnim tvrtkama manje plaće za šest posto

Također, trebalo bi se zabraniti zapošljavanje u javnim poduzećima, a njihovim menadžerima smanjiti plaće za šest posto te dodaci na plaće.

Ipak porez na drugi dohodak?

Uz to, jedna od mjera koja bi Vlada mogla predložiti je navodno i već ranije najavljivano oporezivanja drugog dohotka.

Idi na 24sata

Komentari 202

  • MladenBuljac 11.04.2014.

    draga vlado jeben vam mater na novim nametima hvala

  • wwwnadimak 11.04.2014.

    Sramota. Dokle, "gospodo" iz Vlade? Ima li kraja ovim haračima?

  • dadić 11.04.2014.

    Nadam se da će se iz ovog jadnog i napaćenog naroda dići novi Matija Gubec i da će bit revolucije... Više nikad neću dati glas za SDP, ni za HDZ, vrijeme je za novi val Lesar, Holy ili Jurčić.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare