To je to što me zanima!

Mještani pronašli leglo s pet poskoka u vinogradu

Leglo poskoka je u vinogradu iznad kuća, a susjedi kažu da nije jedino. Po ljeti ima i riđovki, a poskoci nam dođu na terasu, kaže Ivan Kuhar
Vidi originalni članak

Bojim se da se zmije ne spuste s brega, kaže Branko Tanković (39). Iznad kuće u kojoj živi sa suprugom i tri sina leglo je poskoka. Kažu da ih u Rudama u Samoborskom gorju oduvijek ima. No zadnjih godina sve više.
- Kosio sam travu u vinogradu i ugledao zmije. Izađu na kamen i spavaju na suncu. Bilo ih je pet - kaže Marijan Hreščić (64).
Treći susjed navikao je na zmije.
- Ako se od malena naučiš, ne obazireš se na zmije. Poskok prvi izlazi u proljeće, a po ljetu ima riđovki. Znaju nam doći na terasu. Sad ima više zmija jer je zapušteno i ljudi ne čiste - kaže Ivan Kuhar (51).
Jedin slučaj koji pamte je od prije dvadesetak godina. Zmija je ugrizla muškarca dok je brao đurđice. No tata Tanković je ipak zabrinut.
- Znaju dečki kad im velite da tamo ne idu, no nakon pola sata zaborave. Pazimo na njih, ali nikad se ne zna - kaže Tanković.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • alien_7 26.04.2008.

    jao...ja se zmija bojim... :) jednom kad sam isla u skolu na informatiku, jako mi se zurilo... isla sam ulicom koja ne ide kroz centar jer mi je blize.. i hodam ja, onak je bio lijep dan i tam su neki borovi i grmlje neko, ali u tudem dvoristu...onak vire na ulicu... i nest je pocelo suskat i u sekundi je klupko nekih odurnih zmija doslovno izletilo iz grmlja...ja sam se ukipila i gledala i pocele su mi se priblizavat i ufff...onda sam sprintala sve do skole...i jos uvijek nisam isla u toj ulici po toj strani plocnika... uzas...

  • Kakma 26.04.2008.

    Divne zivotinje,samo ih ne dirajte.

  • classic 26.04.2008.

    Cure nemojte piskit po livadama i puteljcima da vas ne bi ugrizao poskok.....:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare