To je to što me zanima!

Mještani Škabrnje zadovoljni zbog uhićenja Ratka Mladića

Napokon će i on biti priveden pred lice pravde. Nadamo se da će odgovarati svi koji su po našem zaleđu činili ratne zločine, rekli su nam stanovnici Škabrnje
Vidi originalni članak

Mještani Škabrnje, u kojoj je 18. i 19. studenoga 1991. u napadu na selo ubijen 31 civil i 13 branitelja, zadovoljni su uhićenjem krvnika Ratka Mladića. On je tada bio na čelu zloglasnog 9. kninskog korpusa, čiji su pripadnici ubijali i masakrirali nedužne stanovnike Škabrnje.

- Napokon će i on biti priveden pred lice pravde. Nadamo se da će odgovarati svi koji su po našem zaleđu činili ratne zločine - rekli su nam Škabrnjani. A, njihov ratni zapovjednik Marko Miljanić dodaje kako 20 godina upozorava na prave zločince, među kojima posebno ističe Ratka Mladića.

- Njegovi su vojnici bili tu, klali i palili. On se fotografirao po Škabrnji nakon što je pala u srpske ruke. Samo ja ne vjerujem u iskrenost Srbije, jer su ga uhitili samo radi Europe, a ne zato što se iskreno kaju za zločine po Hrvatskoj. Treba uhititi i druge zločince, čije su adrese u Srbiji i Crnoj Gori itekako poznate – rekao je Miljanić.

Inače, Županijsko državno odvjetništvo nikada nije optužilo Ratka Mladića za Škabrnju i druge zločine na zadarskom području. Kako su nam rekli u ŽDO-u jedino je otvorena istraga za granatiranje Zadra i okolice.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare