To je to što me zanima!

Mještani u strahu: Uša je požar u Šparadiće! Političari su se lani naslikavali i opet nas zaboravili

Na terenu su 104 vatrogasca sa 41 vatrogasnim vozilom. Dva protupožarna zrakoplova Air Tractor su napustila požarište radi loših uvjeta koji uključuju zadimljenost i vjetar te otežavaju rad...
Vidi originalni članak

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11 sati u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji. 

VIDEO: VELIKI POŽAR KOD PRIMOŠTENA U tijeku evakuacija zbog požara u Grebaštici: 'Ljudi bježe, ali ne znaju gdje bi. Baš je panika...'

- Uša je požar u Šparadiće! Uša je među kuće, ali ne damo se. Držimo ga. Ne mogu više ni sekunde pričat, vatra je tu! Bili su ovdje Jelić i ekipa, političari prošle godine, kad je gorilo u Raslini, naslikavali se, obećavali i opet isto, opet su nas svi zaboravili. Ali držimo se, borimo se. Moran ić, gori sve oko nas, čujemo se - rekao nam je stanovnik Šparadića trčeći u borbu s vatrom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na terenu su 104 vatrogasca sa 41 vatrogasnim vozilom. Dva protupožarna zrakoplova Air Tractor su napustila požarište radi loših uvjeta koji uključuju zadimljenost i vjetar te otežavaju rad. Na požarištu je trenutno 5 protupožarnih zrakoplova Canadair CL-415.

VIDEO: BUKTINJA U DALMACIJI Požar u Grebaštici i dalje gori, zatvorene sve ceste: 'Morali smo brzo izaći iz apartmana'

- Svi policajci su na terenu i pomažu ljudima. Svi koji su bili raspoloživi su došli i zajedno s vatrogascima čine sve kako bi se stanje koliko toliko održalo. Doista, nemam pojma koliko nas je, ali svatko tko je mogao doći, došao je - Šime Pavić, pu sibenik
- Zbog požara zatvorena je za sav promet Jadranska magistrala od Žaborića do Bila kod Primoštena te se promet za osobna vozila preusmjerava državnom cestom DC58 preko Jadrtovca i Vrpolja - javlja HAK.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • banica 13.07.2023.

    A DI si ti bija čili dan? Na slikava se sa pivom. Morali bi ti politicari gasit požar. Oli nije Plenki vas? Sve van je da samo vatru nece gasit.

  • Gibbs55 13.07.2023.

    Zar nije onaj Bjeloglavi Sup rekao da su svi spremni za novu protupožarnu sezonu ?

  • Gibbs55 13.07.2023.

    Gdje su dečki iz NOS-a (OS RH)?

Komentiraj...
Vidi sve komentare