To je to što me zanima!

Mještani Velike Veterničke se i danas boje Koradeovih

Dvije godine nakon masakra u Zagorju, mještani i dalje strahuju od obitelji pokojnog generala Ivana Koradea. Obitelj Korade nikome se nije ispričala
Vidi originalni članak

Velika Veternička i okolni zaselci, ni dvije godine nakon velike tragedije, ne praštaju zločin Ivana Koradea (44).
- Osramotio je selo, zauvijek nas obilježio, svi nas sad znaju i pamte samo po krvi - pričaju mještani malog zagorskog sela.
Dani prolaze, kažu, no rijetko koji od njih prođe, a da netko ne spomene krvnika Koradea.
- Dok je bio živ, strepili smo što reći te kako se ponašati prema njemu, ženi Ljiljani i sinu Mariju, a da ga ne razbjesnimo. Sad je mrtav, no još nas je strah. Da su se nakon svega barem Koradeovi odselili, bilo bi lakše. Ovako, dok gledamo Ljiljanu i Marija kako se šepure po selu, rane neće zacijeliti. Oni se ponašaju kao da ničeg nije bilo, kao da se to njih ne tiče, a pobio je naše susjede - tiho pričaju Veterničani pogledavajući oprezno oko sebe. Ivanka Hudić, majka ubijenog Gorana (15) i snaha Cilike Hudić (62), dvije godine čekala je riječ žaljenja, barem malo suosjećanja obitelji Korade.
- Danas mi više ne treba. Uza sve rane još me peče izjava Ljiljane Korade da njezin muž nije kokošar da ubija po selu. Krivim je što nije priznala kakav joj je bio muž - lani je plakala, a danas je ljuta Ivanka Hudić. Pita se kakva je to zvijer mogla pucati u njezino dijete. Utjehu nalazi u molitvi. Da si nije pucao u glavu, možda bismo od Koradea na sudu dobili odgovore zašto je ubio prijatelja Davora Petriša (36), susjede Hudić i Franju Kosa (62). Zbog Koradea mali Maro Kusanić danas živi bez oca Marija (32), koji nije ni znao da mu je supruga Blanka (27) trudna tri tjedna. Maro danas ima godinu i tri i pol mjeseca.
- Ne znam kako bih sve preživjela bez sina. Uz dijete drugačije živiš - kaže Blanka. Ne zna što bi bez financijske pomoći Marijevih kolega. Maro je po ubijenom ocu naslijedio 2500 kn mirovine.

KORADE U 10 DANA UBIO PETERO I SEBE
Ivan Korade prvo je 25. ožujka 2008.  ubio Davora Petriša. Troje susjeda iz sela ubio je 27. ožujka. Policajci su ga tražili do 3. travnja. Tada je ubio policajca Marija Kusanića i sebe. Ivanka Hudić, majka i snaha ubijenih Gorana i Cilike, nije dočekala ispriku obitelji Korade. Sina Maru je Blanka Kusanića rodila 8 mjeseci nakon pogibije supruga Marija.

PIŠTOLJ CZ M75
Smrtonosne metke je Ivan Korade u svoje žrtve - Davora Petriša, Franju Kosa, Gorana Hudića i Ciliku Hudić - ispalio iz Češke zbrojovke. Za nju nije imao dozvolu. Iz tog je pištolja na kraju presudio i sebi. Pištolj je pohranjen u Centru za forenzična istraživanja.

AUTOMATSKA PUŠKA AK47
Iz kalašnjikova je Korade pucao u Marija Kusanića, policajca Kobri. Mario je iskrvario i umro na putu do bolnice u automobilu svog zapovjednika Josipa Ćelića. Koradeovi meci iz automatske puške pogodili su ga desnu natkoljenicu i lijevo rame. Mario nije znao da mu je žena trudna.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • optimist2 03.04.2010.

    Sve se dešava sa razlogom i neslučajno.a kome bi Mario Korade išao po pomoć,kad psihijatri trebaju freak-ljude da na njima eksperimentiraju kao i nacisti,prije u logoru,sada podzemno?Nisam godinama čuo da su nekog izliječili,osim što ih šopaju tabletama i drže zombijima.ljude ljubomorne na očevu mirovinu i život bez oca žalim.svim dobronamjernim ljudima i onima koji ne vjeruju u ništa želim sretan Uskrs i suživot uz nekog.kad umremo,bit će nam jako žao što se nismo više voljeli i cijenili.zato pozdrav i onima koji to ne zaslužuju ljubomornim komentarima lišenim ljubavi.

  • TESSA_1 03.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • bubamara 23 03.04.2010.

    da sam ja majka od ovog ivana neduznog andjela nebi se oni sepurili ,meni zivot nije bitan bez moga djeteta (neznam ima li jos djece ) ,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare