To je to što me zanima!

Mještani zabranili župniku da uđe u crkvu, smirila ih policija

Nezadovoljni župnik je na kraju otišao iz Jakopovca bez da je odslužio misu. Mještani Jakopovca i Kaštelanca su ljutiti jer ne žele da ih se pripoji župi Jalžabet
Vidi originalni članak

Mještani Jakopovca i Kaštelanca u četvrtak su prosvjedovali zbog pripojenja župi Jalžabet. Takvu odluku donio je varaždinski biskup Josip Mrzljak. Ogorčeni mještani zbog toga nisu htjeli pustiti župnika Josipa Vidovića iz Jalžabeta da uđe u crkvu. Župnik je u Jakopvcu u četvrtak trebao prvi put složiti svetu misu. Morali su intervenirati policajci u civilu kako bi smirili situaciju, piše Jutarnji list. Svećenik je bio ustrajan te je pokušao mještane nagovoriti da mu dopuste da uđe u crkvu. Župnik se nezadovoljan situacijom vratio u Jalžabet i odustao od služenja misu u Jakopovcu. Mještanima je poručio kako neće ići u blagoslov kuća iz sigurnosnih razloga, osim ako ga mještani sami na pozovu. Premještanje Jakopovca i Kaštelanca iz župe Varaždinske Toplice u župu Jalžabet traje još od 1960. godine.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • marnik954 06.01.2011.

    VJERNICI: Ne zabranjuju,ne mrze,ne ubijaju ,ne ratuju, ne pljačkaju, ne rade preljube,ne odmažu i mogao bi tako do sutra, ali neću! Ja sam slobodan čovjek, bar tako mislim?! Ili možda pak nisam, jer mi to vjernici ne dozvoljavaju?! Zato moje pitanje glasi: Zašto čovjek ne vjeruje čovjeku, zašto sumnjamo u sve i svašta? Ima li konačno, u svemu tome odgovornost i za one koji se zaklinju Bogu i pravdi, a i sami nisu iskreni, pravedni, niti su ,bogu odani???

  • user_66787 06.01.2011.

    Drugovi, situacija u državi je složena, neprijatelj nikad ne spava....

  • Realno25 06.01.2011.

    Dajte molim vas "jako veliki vjernici"...iz Varaždinskih toplica radite susjede,a susjedi su vam na glavnoj cesti u jalžabetu!To vam je kao da jalkovec želi župu u Novom Marofu a ne u Biškupcu kojem pripada!Izvlačite se na neku tradiciju a ne na čistu logiku!...tj.svečenika vam čuva policija,na to je došla vaš "vjera"ili bolje rečeno osobni interes koji nemju veze sa vjeromi!ŽALOSNO u 21 st.

Komentiraj...
Vidi sve komentare