To je to što me zanima!

Mlada Zadranka Iva Prenđa opet strepi za svoj život

Ivi Prenđa ruka se inficirala od cijepljenja, pa se boji hoće li na vrijeme početi s terapijom skupim lijekom koji joj je nedavno odobrio HZZO
Vidi originalni članak

Prije nešto više od mjesec dana mladoj Zadranki Ivi Prenđi (27), oboljeloj od teškog oblika anemije, PNH, konačno je odobren skupi lijek Eculisumab, koji stoji čak dva milijuna kuna. Međutim, Iva ima novi problem. Prema svemu sudeći, zarazili su ju bakterijom prilikom cijepljenja u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo. Morala je i na operaciju.
- Prema preporuci zagrebačkih liječnika, Iva je u Zadru cijepljena u petak 10. listopada, a već dan kasnije nastupila je neočekivana reakcija. Natekla joj je čitava desna ruka. Liječnici su mi rekli da je najvjerojatnije zaražena bakterijom kod cijepljenja i da joj odumire tkivo na ruci - rekla je njezina majka Gordana.
Dodala je da je Iva hitno operirana u KBC-u Rebro, gdje joj je odstranjen mišić s ruke i presađen zdravi dio mišića s noge. Sad je malo bolje, ali organizam joj navodno odbija antibiotike.
Gordana Prenđa kaže da liječnici u Zagrebu daju sve od sebe kako bi se njezino zdravstveno stanje popravilo. Međutim, boji se hoće li Ivu na vrijeme zaliječiti kako bi počela s terapijom na koju je toliko dugo čekala.

IVA ĆE KRAJEM STUDENOG POČETI PRIMATI TERAPIJU
Pročelnik Zavoda za hematologiju KBC-a Rebro prof.dr. Boris Labar koji od početka liječi Ivu Prenđu kaže da infekcija ruke nimalo neće ugroziti početak terapije. Čeka se uvoz lijeka, ističe prof.dr. Labar, i već krajem studenog Iva će početi primati terapiju. Dodao je da je infekcija prilikom cijepljenja komplikacija koja je uvijek moguća, ali da su na KBC-u Rebro reagirali pravilno i pravodobno pa nikakvih posljedica neće biti. Stanje s Ivinom rukom je već znatno bolje i smiruje se.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • luce5 28.10.2008.

    kad te neće, neće te.... ivi od srca sve najbolje! a taj komentar \"s ko zna kakvim iglama je cijepljena\" je smiješan.... iva je imunokompromitirana i obični epidermis koji je fiziološka flora kože joj može izazvat infekciju!

  • lady-ka 28.10.2008.

    želim puno snage tebi i tvojoj majci!!! hrvatsko zdravstvo, hrvatsko pravosuđe, imamo li išta što funkcionira osim lopovluka, ubojstava???

  • gljivaludara 28.10.2008.

    sa slika ne vidim oziljke ni na jednoj ruci,

Komentiraj...
Vidi sve komentare