To je to što me zanima!

Mladen Bajić od FBI-a je tražio sve podatke o aferi Daimler

Zahtjev bi trebao odgovoriti na pitanje koji su se hrvatski političari okoristili kupnjom vatrogasnih vozila njemačkog proizvođača Daimlera. Razgovarao je i o Sanaderu
Vidi originalni članak

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zatražio je od zamjenika direktora FBI-a Seana Joycea podatke o tome koji su hrvatski političari bili podmićivani u aferi Daimler. Zahtjev za podacima koji će odgovoriti na pitanje tko se od političara okoristio kupnjom vatrogasnih vozila njemačkog proizvođača Daimlera Bajić je postavio u Washingtonu prošli tjedan, piše Večernji list.

U Washingtonu je tijekom gotovo cijelog prošlog tjedna održao više radnih sastanaka, a glavnina sastanaka i tema odnosila se na korupciju i organizirani kriminal. Između ostalog, sastao se s glavnim tužiteljem SAD-a Ericom Holderom koji je bio dobro upoznat sa svim većim korupcijskim procesima koji se vode u Zagrebu, pa tako i s procesom protiv Ive Sanadera. 

Bajić je u SAD optutovao prije svega radi pomoći u konkretnim slučajevima, a navodno je zatražio i pomoć u slučaju Sanader. Prema nekim prijašnjim neslužbenim informacijama, afera Daimler bi mogla dovesti upravo do bivšeg premijera, piše Večernji.  

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 51

  • polo60 09.02.2012.

    ma i taj se okreče kao suncokret zna on dobro koji su to ljudi sada na vlasti pa neče se valjda bosti s rogatima a koliko je on dosljedan otom potom možda se boji sanadera koji može napuniti remetinac ako bude htio pa čemo svi vidjeti to poštenje u koje se mnogi kune

  • Faustina009 07.02.2012.

    Možeš si misliti kako je FBI stalo do vaših vatrogasnih vozila???? Imaju oni pamatenijeg posla, kojeg moraju riješavati kao što je Međunarodni terorizam, otkrivanje lanaca trgovanjem ljudima i organima, trgovina drogom i pranje novaca..Jedino što FBI može tražiti su računi (samo se spoje na server, koji sadrži bazu podataka sa tim računima i kupcima, koji su kupli vozila) koji povrđuju kada su i za koje novce kupljeni ti vatrogasni kamioni..

  • tiho1964 07.02.2012.

    mora sad pritiskati sdp da ostane na funkciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare