To je to što me zanima!

Mladi i genijalni: Informatičari su donijeli tri srebra i broncu

Tonko Sabolčec i Domagoj Bradač iz zagrebačke XV. gimnazije osvojili su srebro, a Mihael Liskij brončanu medalju. Ivan Lazarić iz Pule također je osvojio srebro
Vidi originalni članak

U posljednje tri godine ovo je najbolji rezultat koji smo ostvarili. Ispred nas su samo veće zemlje, poput SAD-a, Kine, Rusije, Japana i Koreje, rekao je voditelj projekta i tajnik Hrvatskog društva informatičara Krešimir Malnar.

Naime, među 322 natjecatelja na 27. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u kazahstanskom Almatyju hrvatski gimnazijalci osvojili su u subotu tri srebrne i brončanu medalju.

Tonko Sabolčec i Domagoj Bradač iz zagrebačke XV. gimnazije osvojili su srebro, a njihov školski kolega Mihael Liskij zaslužio je brončanu medalju. Ivan Lazarić iz Društva informatičara Pula također je osvojio srebrnu medalju. Oni su bili među najboljima od 322 učenika srednjih škola u 83 zemlje svijeta.

Četvorica uspješnih srednjoškolaca bili su jedini hrvatski predstavnici na natjecanju, a plasirali su se pobjeđujući na nizu domaćih natjecanja. Hrvatski savez informatičara organizirao je sva prednatjecanja za izbor hrvatske reprezentacije, kao i pripreme naših olimpijaca. U Kazahstanu su natjecatelji rješavali šest problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja u programskim jezicima Pascal, C, C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Učenici ne smiju biti stariji od 20 godina. Natječu se pojedinačno, a u pratnji su im dva voditelja.


Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ventusxs Ventus 03.08.2015.

    BRAVO dečki !!!!!!

  • Perro 03.08.2015.

    Cestitam deckima na ovako velikom uspjehu. Tracak su svjetla u nasoj ucmaloj i severinom opsjednutoj sredini. Jos samo da dozivim da se ovakve vijesti objavljuju na naslovnici i bit cu sklon povjerovati da za HR nade ima.

  • Mrphy 03.08.2015.

    Bravo momci,cudi me samo kako nema komentara ili su svi usredotoceni na tragi-komedije na ovom portalu,jos jednom svaka cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare