To je to što me zanima!

Mladi SDP-ovci na Trg žrtava fašizma donijeli sliku Sanadera i Plenkovića, ali i Kazneni zakon

Ivo Sanader je politički mentor Andreja Plenkovića, kaže predsjednik Foruma mladih SDP-a i čeka da premijer sad uzvrati kako nitko ne smije HDZ-u lijepiti etiketu korupcije te da se novi HDZ bori protiv korupcije...
Vidi originalni članak

Nakon nepravomoćne presude bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, ali i samoj stranci predstavnici Foruma mladi SDP-a pred središnjicu stranke na Trg žrtava fašizma HDZ-ovcima su na dar donijeli Zakon o kaznenom postupku, Kazneni zakon, Zakon o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela te fotografiju Ive Sanadera u vrlo prijateljskom pozdravu s aktualnim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.


PLENKOVIĆ O PRESUDI: 'Nema šanse da sad još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way!'

- Ivo Sanader je politički mentor Andreja Plenkovića. Čekamo premijera da kaže kako „nitko ne smije lijepiti etiketu korupcije HDZ-u“, kako je ovo „novi HDZ“ koji se bori protiv korupcije, kriminala i krađe, i kako će do 2030. sve biti u super u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Foruma Kristian Čarapić napominjući kako je u u prvoj Plenkovićevoj vladi bilo najviše afera u povijesti.

Podsjetio je na razmjere pljačke za koju je ta stranka osuđena, iznijevši podatke iz medija. Sanaderu je pribavljena korist od 275 tisuća kuna, HDZ-u 14 milijuna kuna. HDZ je odgovoran što je od 2005. do 2009. kaznenim djelima Sanadera i Pavošević pribavio sebi nepripadno dobit od 14,6 milijuna kuna. Za korist HDZ-a plaćali su račune za usluge cateringa i druge usluge i robu u iznosu od 5,2 milijuna kuna.

PRESUDA ZA FIMI MEDIJU Sanaderu osam godina, obitelji se oduzima novac, a HDZ mora platiti čak 18,1 milijun kuna

U vremenu od 2005. do 2009. u namjeri pribavljana imovinske koristi, nastavlja, Sanader je naložio Branki Pavošević da novac koji preda Barišić ne evidentira u poslovnim knjigama. Dio tog novca Sanader je zadržao za sebe, a 8.2 milijuna kuna iskorišteno je za financiranje HDZ-a. Barišić je 275 tisuća kuna predao Sanaderu od čega 50 tisuća kuna za putovanje u Ameriku, 35 tisuća eura za kupnju Brioni odijela. Branka Pavošević je prema nalozima Sanadera isplaćivala naknade za više osoba. A dijelom novca plaćao se i Marko Perković Thompson.

- Jasno je da je HDZ stranka opasnih namjera, a ovom presudom u ponovljenom suđenju nije samo namjera nego i djela. To je kriminalna organizacija. Sve je isto, samo „njega“ nema. A Trg žrtava fašizma na kojem se nalazi središnjica HDZ-mogli bi preimenovati u Trg žrtava HDZ-ove korupcije - ustvrdio je Čarapić.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • intellectus 14.11.2020.

    Slučaj Sanader bi trebao doći kraju, presuda je jasna, ali još nije konačna. Vjerujem uskoro! Dug i iscrpljujući proces, prije svega SKUP i eto pitam se je li moglo drugačije i brže? Da si sam odgovorim, moglo je, čak ću reći MORALO JE. No ipak konac je i tom sudskom mrcvarenju. Koliko vidim, presuda je apsolutno pokrivena dokazima krivice Sanadera i njegovih suputnika. Da, a presuda, možemo li s njom živjeti, je li prvo IMA SMISLA, a drugo visina kazne, IMA li LOGIKE?! Nisam nikakav pravni stručnjak, samo ono malo što moju tvrtku dira ali i tu se radije pustim savjetovati. Ne znam koliko je presuda održiva, samo uspoređujem sa njemačkim slučajem, Kanzler Helmut Kohl. Tamo je donesena kvalitativno potpuno drugačija presuda. Naravno da su to dva različita slučaja i suda, ali toliko različita i nisu, ima sličnosti u slučaju. Mene veseli da je konac i da se i taj teret može skinuti sa leđa Hrvata.

  • gvagec 14.11.2020.

    Desnica na aparatima, samo znadu pljuvati po svima kaj hoće dobro ovoj Državi ......................

  • Smoke_on_the_Water 14.11.2020.

    Račan predao oružje TO JNA - kolika je ta šteta za Hrvatsku i Hrvate? Sa koliko smo života to platili? Gdje je slika Račana i ćoponje tite?

Komentiraj...
Vidi sve komentare