News

Komentari 253

'Nema šanse da sad još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way!'

'Nema šanse da sad još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way!'

'Podnijet ćemo žalbu jer ne možemo mi svi sada biti odgovorni za djela pojedinca. Ja nisam bio ni član stranke kada se to događalo, suprotno onome što neki govore', rekao je premijer

Premijer Andrej Plenković danas je nakon posjeta Jadran–galenskom laboratoriju d.d. gdje je održao sastanak s predstavnicima Uprave te tvrtke komentirao nepravomoćnu presudu bivšem predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

- Mi smo danas dali priopćenje u kojem smo jasno kazali kakav je stav HDZ-a prema tom procesu. Podnijet ćemo žalbu jer ne možemo mi svi sada biti odgovorni za djela pojedinca. Izvlači se odgovornost pravne osobe. Ja nisam bio ni član stranke kada se to događalo, suprotno onome što neki govore - rekao je premijer.

- Nema kolektivne odgovornosti, pa ni odgovornosti današnjeg HDZ-a. Transformirali smo HDZ i Hrvatsku. Obnovili smo povjerenje građana, stavljamo u fokus zdravlje građana - dodao je Plenković.

Na pitanje osjeća li sram, rekao je kako to vrijeme nema veze s aktualnim vodstvom stranke.

- Nema teoretske šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way, Ovo je drugi HDZ. Putem zakonskih zastupnika uložit ćemo žalbu.

Na pitanje o Milanovićevim novim kritikama koji je njega i predstojnika premijerova Ureda nazvao vladikom i kaluđerom, Plenković je odgovorio usporedbom.  Milanovićeve izjave usporedio je s onima zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto.

- To je ta cijela politika diskreditiranja i diskvalificiranja. Vidović Krišto i Milanović imaju slični narativ. Njihova logika je ista.

- Ta sprega između Krišto i Milanovića je jasna kao dan. Bilo je tu još laži. Laž o tome koju je izrekao da smo mi protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u Federaciji BiH. Laž da ne može biti veća. U pismu gospodina kojeg naziva kaluđerom, gospodin Zvonimir Frka Petešić je kaluđer. Ponavljam, vojna lekarka, ruganje Tuđmanu... Javnost mora shvatiti logiku gospodina Milanovića - poručio je.

Na Milanovićeve kritike o održavanju kolone sjećanja, Plenković je kratko odgovorio: 'Ako ga je strah neka ne ide''.

Premijer je rekao da je predsjednik prošlog petka imao predložena tri termina za sastanak VNS-a. "

- Ako hoće sastanak neka pet dana prije odgovore na poruku - dodao je.

- Rekli smo da želimo raspravljati o pravima Hrvata u susjednim zemljama, važni su nam i Hrvati u Srbiju i u Crnoj gori. Laž je to što on kaže da ne želimo o tome raspravljati - kazao je Plenković.

 

Najčitaniji članci