To je to što me zanima!

Mladi skiper na rođendanu je ispalio raketu i zapalio Hvar. Šteta u požaru - 4 milijuna kuna

Mladić koji je izazvao požar tako što je ispalio signalnu raketu bio je na brodu u društvu Talijana koji su slavili rođendan. Šteta koja je nastala u velikom požaru procjenjuje se na 4 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Najmanje mjesec dana u istražnom zatvoru će ostati F.T.M. (23), mladić kojeg je splitska policija uhitila pod sumnjom da je on izazvao na rtu Kabal na Hvaru i to tako što je ispalio signalnu raketu.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako piše Slobodna Dalmacija, istragom se utvrdilo da je skiper manjom brodicom došao te večeri na jahtu, na kojoj je skiper bio njegov prijatelj, a skupina od desetak Talijana slavila je rođendan jedne djevojke. 

GASE GA I KANADERI Kod Oklaja još gori, zbog požara na Hvaru prijavili mladića (23) koji je ispalio signalnu raketu

Mladić, kojem su izmjerili 0,7 promila alkohola, u jednom je trenutku slavlja uzeo signalnu raketu i ispalio je prema rtu u uvali Stupišće. Pred istražiteljima se branio tvrdeći daje bio uvjeren kako je raketu ispalio prema moru.

Međutim, raketa je završila u šumi i izazvala golemi požar. Požar je tamo zahvatio oko 15 hektara trave, borove šume i niskog raslinja, a razmjere štete u videu su objavili iz DVD-a Hvar.

BUKTE POŽARI NA JADRANU Vatrogasci se cijelu noć borili s požarom i vjetrom na Hvaru, a kod Promine gase kanaderi

Očevidom je, neslužbeno se navodi, pričinjena šteta od 4 milijuna kuna, ali svota bi mogla biti još i veća. Mladiću prijeti od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • garo321 21.08.2021.

    Koliko mi je poznato ako na kući nemaš propisanu bravu kao zaštitu od provale, ne možeš nikoga optužiti za krađu. Na slikama se jasno vidi da je dio zahvaćen požarom pun suhe trave, za koju je čudno da nije planula sama od sebe. O tim stvarima treba misliti na vrijeme i prirodu urediti na način da se maksimalno smanji rizik od paljevine. Ovdje se ne radi o namjeri već o slučaju. Pitanje za novinara. Zašto uopće spominje Talijane? Imam dojam da nam želi poručiti da je momak Talijan.

  • garo321 21.08.2021.

    Koliko će tek dobiti Mamići i ostatak ekipe za mega prevare od više desetaka miliona eura???????????????

  • Dalibor0704 21.08.2021.

    Zašto ispucavati raketu prema moru, kada je zanimljivije gledati kako gori šuma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare