News

Komentari 2

Kod Oklaja još gori, zbog požara na Hvaru prijavili mladića (23) koji je ispalio signalnu raketu

Kod Oklaja još gori, zbog požara na Hvaru prijavili mladića (23) koji je ispalio signalnu raketu

Požar kod Oklaja aktivno se gasio i protekle noći zemaljskim snagama, a policija je podnijela kaznenu prijavu protiv mladića za kojeg sumnjaju da je izazvao požar u uvali Stupišće na Hvaru ispalivši signalnu raketu

Požar na području Suknovca kod Oklaja aktivno se gasio i prošle noći zemaljskim snagama, a policija je podnijela kaznenu prijavu protiv mladića (23) kojeg sumnjiče da je izazvao požar u uvali Stupišće na Hvaru ispalivši signalnu raketu.

Na požarište su jutros u 6,40 sati upućena dva kanadera, a trenutna je opožarena površina od 370 hektara, priopćerno je u petak iz Hrvatska vatrogasne zajednice (HVZ).

U gašenju požara kod Oklaja, koji je dojavljen jučer u 17,40 sati u ŽVOC Šibenik, do sada je sudjelovalo 77 vatrogasaca iz JVP-a Knin i Drniš, VZŽ Šibensko-kninske županije, DVIP-a Šibenik te DVD-ova Drniš, Biskupija, Ružić, Promina, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice, Ervenik i Knin, sa 27 vatrogasnih vozila. Pomagala su im i četiri zrakoplova Canadair i dva zrakoplova Air Tractor.

Vatrom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 hektara.

Pod kontrolom vatrogasaca požar na Hvaru

Požar na otoku Hvaru, na lokaciji Stari Grad (Rudina), pod kontrolom je vatrogasaca te se saniraju rubni dijelovi požarišta, naveli su iz HVZ-a. Požar se gasi od srijede, 18. kolovoza, a vatrom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na površini od 15 hektara.

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv mladića (23) kojeg sumnjiče da je izazvao požar u uvali Stupišće. Mladića sumnjiče da je u srijedu s plovila ispalio signalnu raketu koja je izazvala požar. Policija je provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te su podnijeli kaznenu prijavu protiv mladića.

Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju su sudjelovala  ukupno 72 vatrogasca s 18 vatrogasnih vozila iz JVP-a Split i Podstrana, sezonske intervencijske vatrogasne postrojbe Jelsa i Sućuraj, te vatrogasci iz DVD-ova Stari Grad, Hvar, Jelsa, Split, Žrnovnica, Omiš, i Dugi Rat kao i četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Tijekom noći i jutra obavljena je smjena vatrogasaca na požarištu.

Ugašen požar na području Omiša

Požar na području Omiša, predio Srijane, koji je izbio jučer popodne, ugašen je sinoć u 20,15 sati. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i biljne naslage površine 600 ćetvornih metara na teškom terenu gdje su strme litice i gusta vegetacija.

U gašenju požara sudjelovalo je Air Tractor koji je preusmjeren sa protupožarnog izviđanja te je sa nekoliko bacanja sanirao izdimljavanja na požarištu, a od zemaljskih snaga na sanaciji i dežurstvu sudjelovali su DVD Gata i Kučiće s ukupno 14 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.