To je to što me zanima!

Mladić (27) poginuo jer mu se nije otvorio padobran

Matija Knežević (27) iz Orahovice vjerojatno je letio brzinom od oko 200 kilometara na sat i pao s visine od 1000 m u dvorište kuće u Vukovaru
Vidi originalni članak

Matija Knežević (27) iz Orahovice u petak poslijepodne drugi put u životu skakao je padobranom u Borovu naselju u Vukovaru. Članu aerokluba Borovo navodno se nisu otvorili ni glavni ni pomoćni padobran. Prema prvim neslužbenim informacijama, padobranac početnik vjerojatno je letio brzinom od oko 200 kilometara na sat i pao s visine od 1000 metara u dvorište obiteljske kuće u Velebitskoj ulici 72.
- U tom trenutku u kući je bila samo moja kći. Ispričala nam je kako je čula jak udarac i pogledala kroz prozor. Vidjela je mladićevo tijelo kako leži u dvorištu. Prizor je bio strašan, njegovo tijelo bilo je u raspadnutom stanju. Kći od šoka nije mogla izaći iz kuće. Uspjela je ipak oko 18.50 sati nazvati policiju - rekao je njezin otac Drago Šprajcar.  Betonska ploča između garaže i šupe, gdje je nesretni mladić pao, pukla je od siline udarca, ispričao je Šprajcar i dodao da je kraj mjesta gdje je nesretnik pao njihov bazen koji je bio pun vode. Iako ni to nesretnom padobrancu početniku ne bi pomoglo jer je pao s prevelike visine. Na mjesto nesreće odmah je izašla istražna sutkinja. Policija nije htjela iznositi detalje nesreće dok ne završi očevid. Skakala su još dvojica padobranaca. Oni nisu imali problema. Nesretni padobranac radio je u Osijeku, a svaki je slobodni trenutak koristio da posjeti rodnu Orahovicu i roditelje Ankicu i Đuru. Bio je odličan srednjoškolac, uspješan sportaš i član lokalnog nogometnog kluba. Nakon što je završio studij ekonomije, jedno vrijeme radio je u Slavonskom Brodu pa u Osijeku. Oduvijek je obožavao visine. Zbog ljubavi prema letenju i odlučio se na tečaj padobranstva.  

PAO NA BETONSKU PLOČU I SLOMIO JU
Tijelo nesretnog Matije Kneževića palo je s visine od 1000 metara na betonsku ploču i razbilo je. Policajci su zajedno s istražnom sutkinjom obavljali očevid, a za to vrijeme mještanima Borova naselja nisu dopuštali da priđu kući obitelji Šprajcar, u čije je dvorište padobranac pao.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • zubatac22 17.06.2009.

    Vidim da ovdje vecina nedovoljno zna o padobranstvu. Svaki sport je opasan,kao i ngomet i skijanje i alpinizam, a i voznja s autom po cesti.tako da ako cemo tako gledat idemo ovce kupit i u sumu. U zadnjih 10-20 tak god padobranstvo je siguran sport, naravno kao i svugdje drugdje dolazi nazalost do nesreca,ali ih npr usporedimo s nezgodama na skijaskim natjecanjima ili na cesti. Istraga nek napravi svoje i neka se utvrdi, ali moje misljenje posto se padobranstvom bavim nije kriv ni mehanicar aviona ni nitko, krivac je nazalost panika padobranca, sta nije aktivirao rezervni padobran iako mi i to cudno da je mogao glavni zakazat posto je na gurtnu.Jednostvano covjek mora osjecat jeli sposoban za taj sport ili ne, tu nesmje bit mjesta panici jer si onda opasan za sebe a i za druge oko sebe.To je glavni problem sta ljudi neznaju sami sebe procijenit za sta su sposobni. Sucut obitelji.

  • Roci 14.06.2009.

    Zao mi je momka,strasna smrt,znas da ides u smrt i imas vremena rezmisljati o tome.

  • Ira27 13.06.2009.

    @kitina biće je država kriva šta se nije otvorio padobran...

Komentiraj...
Vidi sve komentare