To je to što me zanima!

Mladić iz Poreča u busu ispod sjedala sakrio čudnu 'napravu'

Kasnije se utvrdilo da je naprava lažna, a muškarac iz Poreča se sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje oružja ili eksploziva. Trenutno je u policijskom pritvoru koji traje 48 sati
Vidi originalni članak

Jutros se odvijala prava drama na graničnom prijelazu Plovanija - Dragonja u Istri. Zbog sumnje da se u autobusu na redovnoj liniji Pula-Trst-Ljubljana nalazi eksplozivna naprava, promet je od 8.40 sati do 11.45 sati bio obustavljen.

ZAUSTAVILI SAV PROMET Drama na granici: Mislili su da putnik u autobusu ima bombu

Policajac je tijekom redovite granične kontrole autobusa, u kojem je bilo osmero putnika i dva vozača, ispod sjedala 22- godišnjaka iz Poreča našao torbu u kojoj se nalazilo deset predmeta oblijepljenih crnom trakom i žicom. Policajac je posumnjao da je riječ o bombi.

- Kasnije se utvrdilo da je naprava lažna, a muškarac se sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje oružja ili eksploziva. Čim je naprava pronađena, svi su zaposlenici evakuirani, a u slučaj se uključio i slovenski Odjel za borbu protiv bombi. Učinjeno je rendgensko snimanje predmeta, a muškarac je odveden na razgovor - rekli su na konferenciji za novinare iz slovenske policije.

Nakon 48 sati, koliko traje policijski pritvor, slovenska će policija odlučiti hoće li mladića pustiti ili izvesti pred suca istrage u Kopru.

Nakon što je utvrđeno da nema opće opasnosti, promet u oba smjera je opet obnovljen, a autobus iz Pule nastavio je svoj put.

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Alien007 30.01.2018.

    Da je htio u Italiji pljackat, napravio bi tu napravu u Italiji a ne vukao bzvz preko granice lol Mali s tim nema veze a onaj tko ima, samo je to tu ostavio.

  • Alien007 30.01.2018.

    Malom su podmetnuli. Kod osam zauzetih mjesta u cijelom autobusu, bas se moralo nalazit ispod njegovog sjedista? Taj autobus se vraca redovno i iz Italije. Naprava je vjerojatno ostavljena kada se s tim autobusom neki migrant uvukao u RH da rijesi brze svoj azil status i da putuje dalje legalno. Sigurno je to ponio s sobom kako bi kod problema zaprijetio. Mali s tim nema veze.

  • ddd1234 25.01.2018.

    Je li ga pronasla slo ili hr policija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare