To je to što me zanima!

'Mladić kojeg je policija mlatila može tužiti Hrvatsku, a policija ne smije tražiti brisanje snimki!'

Policija se ispričala jer je uhitila pogrešnog mladića nakon sukoba s Torcidom u Splitu. Premlatili su ga dok je ležao i nije pružao otpor. Policajca koji ga je tukao udaljili su s dužnosti
Vidi originalni članak

U petak nakon derbija Hajduka i Dinama u Splitu sukobili su se Torcida i policija. Nakon toga Torcida je objavila uznemirujuću snimku na kojoj se vidi kako policajci mlate čovjeka koji leži i ne pruža otpor. Ispostavilo se kako on nije imao veze sa sukobom Torcide i policije, već je koju minutu prije tog incidenta, izašao iz restorana u kojem je radio i krenuo kući.

SUKOB TORCIDE I POLICIJE Otac mladića (21) kojeg je policajac izudarao: 'Kakve su to metode, prvo prebij pa privedi?'

Policija: Ispričavamo se, krivog smo uhitili

Radi se o mladiću (21) kojeg su policajci brutalno pretukli dok je bio na tlu. 

Policija se drugi dan ispričala čovjeku čiji je otac ogorčen na to što se dogodilo njegovom sinu.

- Kakve su to metode?! Prvo ga prebij pa privedi?! Ok, da su ga odveli na ispitivanje jer se zatekao tamo, ali mlatiti ga palicom po leđima? Što je to? - ogorčen je bio otac mladića kojeg su pretukli ni krivog ni dužnog.

SUKOB U SPLITU Uznemirujuće: Torcida objavila kako policija mlati navijača

'On sad može tužiti Hrvatsku'

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako mladić može pokrenuti spor protiv Republike Hrvatske i da će ga vjerojatno dobiti.

- Tu je stvar čista, vraćao se s posla. U Hrvatskoj postoji nešto što svi vrlo rado zaboravljaju - zakoni. Ako napadneš policajca pivskom bocom, ideš u zatvor. Ako policajac mlati čovjeka koji leži i ne brani se, ide u zatvor. Jednostavno je. Imate snimku, ne pruža otpor, oni ga mlate - rekao je odvjetnik Pavasović Visković i komentirao navode da je policija prolaznicima naređivala da obriše snimke.

- To je kažnjivo, nemaju to pravo. Uklanjanje dokaza nečijeg kažnjivog ponašanja je kazneno djelo - dodao je odvjetnik.

SUKOB POLICIJE I TORCIDE Otkrili su tko je policajac koji je pretukao mladića (21) u Splitu: Prvo će ga udaljiti s dužnosti...

Policajca udaljili s dužnosti

Utvrdili su identitet policajca koji je mlatio čovjeka koji je ležao na podu i nije se opirao.

Radi se o interventnom policajcu kojeg su udaljili s dužnosti i za kojeg je PU splitsko-dalmatinska rekla da će, ako je snimka autentična, odgovarati. 

Idi na 24sata

Komentari 185

  • 27.10.2022.

    Za takvo postupanje policije nema opravdanja. Upravo da je i čovjek kriv i s razlogom uhićen, ako se nalazi na podu i vezan lisičinama, nema razloga da ga se krvnički bije i cipelari, jer nije ni u toretskoj mogućnosti da ugrozi pocijskog djelatnika. Drugo, na snimku je vidljivo kako njegovi kolege prolaze kraj njega dok udara čovjeka na podu i nitko ne reagira. Dakle i njih treba identificirati i procesuirati, kao i vođu smjene te ostale koji su krivi po zapovjednoj odgovornosti, sve do Božinovića. Jednom tome treba stati na kraj.

  • Maxitron 26.10.2022.

    Jel neko zna kaj znači definicija: udaljili ga s dužnosti ???? Radnik pogleda šefa malo poprek i gle vraga,otkaz a ovaj udaljen s dužnosti??????? više i ne razmem hrvatski .!!

  • Čemblo 26.10.2022.

    Zasto se ne objave imena policajaca velikih zastitnika?

Komentiraj...
Vidi sve komentare