To je to što me zanima!

Mladić: Na Srebrenici nije bilo nikakvih masovnih ubojstava

Mladić je 1995. godine dao intervju za CNN u kojem je kazao kako na Srebrenici nije bilo ubojstava, već samo poginulih u borbama. Intervju nije nikada emitiran
Vidi originalni članak

Haaški optuženik Ratko Mladić je 1995. godine dao intervju za CNN u kojem je kazao kako u Srebrenici nije bilo nikakvih ubojstava. Taj intervju se nikada nije prikazao, a u razgovoru je Mladić kazao i kako su tražili od Crvenog križa i Unprofora da se zamijene za njihove civile koje su muslimani zarobili još 1992. godine. 

U intervjuu je krvnik kazao kako se nadao da će se na muslimansku stranu izvršiti pritisak od međunarodne strane da se razmijene po principu 'čovjek za čovjeka'. Za Srebrenicu je Mladić govorio da se 'dio muškog stanovništva koji su počinili zločine nad srpskim narodom povukla i počela bježati prema Tuzli i Srbiji iz straha da je srpska strana jaka'. 

Osim toga, Mladić je na pitanje je li bilo masovnih ubojstava i masovnih grobnica kazao kako su iz higijenskih razloga tijela morali skloniti na odgovarajuće mjesto, dok se ne razmijene posmrtni ostaci s drugom stranom, a radi se o ljudima koji su poginuli u borbama. 

>>> Cijeli intervju pogledajte u prilogu

Idi na 24sata

Komentari 103

  • anuskamostar 20.10.2011.

    ne ovdje niko nikoga nije ubijo, ovo smi mi sve sanjali, jos sanjamo :((

  • zrenjaninac01 27.08.2011.

    Tako je Generale ! Bio si i ostao nas ponos i dika.

  • braja 27.08.2011.

    Sloboda za hrabrog generala Mladica Srebrenica je jedna izmisljotina od strane SAD i EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare