To je to što me zanima!

Mladić ostao nepokretan i zbog šoka izgubio suze...

Anton Živković (26) iz Pule je skočio u plićak na glavu te je zadnje dvije godine nepokretan. Živi u podrumu, a sada će dobiti stan od 60 'kvadrata'
Vidi originalni članak

Na žalost, ne mogu plakati, rekao je Anton Živković (26), stopostotni invalid koji živi u podrumskom prostoru od 30 “kvadrata” u Puli. Silvano Prenc, Antonov liječnik, objasnio je kako pretpostavlja da mladić ne može plakati od šoka.
- Prema kineskoj medicini, oči su vezane uz emocije, a emocije za jetru, koja je povezana s mišićima i ligamentima, koji su kod njega danas takvi kakvi jesu. Pretpostavljam kako je upravo zbog toga nastala ta blokada - rekao je Prenc. Anton je prije dvije godine skočio u plićak i slomio peti kralježak. To ga je zauvijek prikovalo za krevet. Mladić će sada konačno dobiti stan zahvaljujući crkvi sv. Antuna u Puli i ženi koja želi ostati anonimna, a platit će pola iznosa cijene novog stana.
- Stan je u prizemlju i ima oko 60 'kvadrata’. To je novogradnja, vrijedan je oko 130.000 eura. Anonimna žena platit će pola iznosa, dio će pomoći crkva sv. Antuna uz pomoć dobrih ljudi, a za dio ćemo se morati snaći. Da mogu, plakao bih od sreće jer sam sretan što ću konačno i ja moći gledati kroz prozor. Nevjerojatno je da na svijetu ima tako dobrih ljudi koji su spremni pomoći. Nadam se da ću Božić provesti u novom stanu - rekao je uzbuđeni Anton. Stan je prilagođen osobama s invaliditetom.
- Kupam ga, hranim i oblačim na krevetu jer nema mjesta u kupaonici. Vlažno je i nema prostora, pa Anton stalno mora ležati. Potpuno je ovisan o meni. Živimo od 2500 kuna na mjesec i ne ostane nam gotovo ništa za hranu kad platim sve režije - objasnila je majka Eva. Obitelji Živković možete pomoći uplatom novca na račun 3330036376 u Istarskoj kreditnoj banci.

SKOČIO U PLIĆAK I SLOMIO VRATNI KRALJEŽAK
Anton Živković prije dvije je godine u Novom Vinodolskom skočio u plićak na glavu. Slomio je vratni kralježak i ostao zauvijek nepokretan. Od tada mladić ne može plakati, a i ne znoji se.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • xyxjasilixyx 26.11.2009.

    Drži se! Želim ti svu sreću!

  • Horned Reaper 26.11.2009.

    žap mi je čovjeka i žalosna priča...ali vi novinari 24 sata ste se pretvorili u crnjak novine i same tragedije i nesreče objavljujete več mi vas je puna kapa

  • marinče85 26.11.2009.

    vi što negativno komentirate, vidi se da ste kontinentalci. more je varljivo i kao što je netko napomenuo, plićak postaje plima i obrnuto. ne vjerujem da je dečko svjesno išao skakati NA GLAVU u plićak. pretpostavljam da je već prije skakao na istom mjestu, ali ga je zavarala mjena. i svi koji su ovdje napomenuli, istina je da žalimo one nastradale u prometnoj. konstantno. i netko je rekao da je stan pretjerena darežljivost? o čemu ti, sinko moj, pobogu pričaš? ovaj dečko je prikovan za krevet u neadekvatnim uvjetima. njemu treba prilaz za invalide i sve što mnoge kuće namaju osigurano. i to i nije tako ogroman stan, danas su cijene nekretnina poprilične. strašno kako ste VI nepromišljeni pa izjavite svakakve gluposti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare