To je to što me zanima!

Mladići mobitelom snimili golemu dvometarsku zmiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nikada u životu nisam vidio tako veliku zmiju osim u filmovima, kaže Siniša Nedić (17) iz BiH nakon susreta s golemim gmazom od preko dva metra
Vidi originalni članak

U Tesliću, gradiću 20-ak kilometara jugozapadno od Doboja u BiH, dvojica su mladića mobitelom snimila dvometarsku zmiju, prenosi portal Mondo. Šetajući uz rijeku Malu Usoru, Siniša i Milan Nedić primijetili su golemog gmaza na stablu. Isprva su se ukočili od straha, ali nakon prvotnog šoka, pokušali su sami uhvatiti zmijurinu.
- Posjekli smo stablo oko kojeg je zmija bila omotana. Čak smo i napravili "rašlje", ali bile su prevelike pa nam je pobjegla u veliku rupu u zemlji. Nikada u životu nisam vidio tako golemu zmiju osim u nekim filmovima - ispričao je Siniša Nedić (17).
Nakon što su pregledali snimku, stručnjaci su ustvrdili da se radi o europskom smuku, koji može narasti do dva metra. Međutim, kvaliteta snimke je loša pa to ne mogu sa sigurnošću potvrditi.
-  Prema snimci procjenjujem da je ovaj primjerak dug oko dva metra i 20 centimetara - rekao je zoolog Branislav Gašić.
Među stanovnicima Teslića proširila se priča da su zmije u poslijeratnim godinama donijeli pripadnici međunarodnih mirovnih snaga i to u sanducima, a da nisu niti znali. Međutim, stručnjaci tvrde kako je to malo vjerojatno jer im  klima ne odgovara. Osim toga, smuk, ili kravosas, nije rijetka zmija ni u Bosni. Neotrovna je, hrani se žabama a narod kazuje da siše krv iz vimena.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • šuma 04.06.2009.

    s njom u zoo vrt i mirna Bosna!!!!

  • rođin rođo1 03.06.2009.

    hvala na brisanju!!!!! ako je neko kršio pravila ili vrijeđao to je brko jer vrijeđa bosance.......

  • rođin rođo1 03.06.2009.

    ima i gorih zmijurina na ovom netu!!!!!brko1majketi koje si ti rase?mora da i ti imaš bar malo krvi od bosančerosa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare