Obavijesti

News

Komentari 16

Mladići mobitelom snimili golemu dvometarsku zmiju

Mladići mobitelom snimili golemu dvometarsku zmiju
3

Nikada u životu nisam vidio tako veliku zmiju osim u filmovima, kaže Siniša Nedić (17) iz BiH nakon susreta s golemim gmazom od preko dva metra

VIDEO

U Tesliću, gradiću 20-ak kilometara jugozapadno od Doboja u BiH, dvojica su mladića mobitelom snimila dvometarsku zmiju, prenosi portal Mondo. Šetajući uz rijeku Malu Usoru, Siniša i Milan Nedić primijetili su golemog gmaza na stablu. Isprva su se ukočili od straha, ali nakon prvotnog šoka, pokušali su sami uhvatiti zmijurinu.
- Posjekli smo stablo oko kojeg je zmija bila omotana. Čak smo i napravili "rašlje", ali bile su prevelike pa nam je pobjegla u veliku rupu u zemlji. Nikada u životu nisam vidio tako golemu zmiju osim u nekim filmovima - ispričao je Siniša Nedić (17).
Nakon što su pregledali snimku, stručnjaci su ustvrdili da se radi o europskom smuku, koji može narasti do dva metra. Međutim, kvaliteta snimke je loša pa to ne mogu sa sigurnošću potvrditi.
-  Prema snimci procjenjujem da je ovaj primjerak dug oko dva metra i 20 centimetara - rekao je zoolog Branislav Gašić.
Među stanovnicima Teslića proširila se priča da su zmije u poslijeratnim godinama donijeli pripadnici međunarodnih mirovnih snaga i to u sanducima, a da nisu niti znali. Međutim, stručnjaci tvrde kako je to malo vjerojatno jer im  klima ne odgovara. Osim toga, smuk, ili kravosas, nije rijetka zmija ni u Bosni. Neotrovna je, hrani se žabama a narod kazuje da siše krv iz vimena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"