To je to što me zanima!

Suđenje za danas odgođeno: Mladineo je javio da je bolestan

U slučaju Fimi Medija Ivu Sanadera i ostale tužitelji terete da su iz državnih poduzeća preko Fimi Medije izvukli oko 70 mil. kn i prelili u crni stranački fond
Vidi originalni članak

Suđenje u slučaju Fimi Media, je u utorak odgođeno te se nastavlja sljedeći ponedjeljak. Trebao je svjedočiti bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo no je dostavio medicinsku dokumentaciju i ispričao se zbog bolesti. 

Trebao je svjedočiti i Darinko Bago no obrana je predložila da se utvrde sve okolnosti sastanka u Vladi. Bago je naime prema popisu s ulaza bio na sastanku no obrana je utvrdila da on nije bio na sastanku pa su odustali od ispitivanja. 

Tražio da mu branitelji dolaze i iza 15 sati

Ivo Sanader je nakon odgode suđenja od sutkinje tražio da mu omogući dolazak branitelja u zatvor one dane kada je rasprava i nakon 15 sati. Branitelji naime Sanaderu u zatvor smiju dolaziti samo do 15 sati. Sutkinja mu je rekla da nema upliva u zatvorski sustav te da to ne spada u njezine ovlasti. 

U slučaju Fimi medija, podsjetimo, Sanadera i ostale tužitelji terete da su iz državnih poduzeća i institucija preko Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna i prelili u crni stranački fond.

Postupak protiv Mladinea

Iako tužiteljstvo tvrdi da je i Mladineo sudjelovao i u aferi Fimi Media, njemu se ne sudi u ovom postupku jer se protiv čelnika državnih institucija i tvrtki iz kojih je navodno izvlačen novac vode odvojeni postupci. 

Mladineo je optužen da je s vlasnikom tvrtke Odlagalište sirovina Mihom Zrnićem Marinovićem Fond oštetio za više od 46 milijuna kuna, no sud je tu optužnicu sredinom siječnja vratio tužiteljstvu na doradu. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • scherif 05.03.2013.

    Treba gada u zatvorsku bolnicu i neka ga pregledaju doktori. Ako ne može na suđenje onda neka bar leži u zatvorskoj bolnici.

  • bbbdado 05.03.2013.

    Vinko Mladineo, pokvaren do srži, lopov nad lopovima

  • kacodimare 05.03.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare