To je to što me zanima!

Mladineo nije kriv za havariju u kojoj je poginulo četvero ljudi

S brodom su u siječnju 2001. kod Ancone potonuli Petar Jašić, Duško Vuković, Siniša Madunić i Marko Mijatović. Preživio je tek jedan mornar koji je plivao u hladnom moru sat vremena
Vidi originalni članak

Brodar Ivica Mladineo (70)  oslobođen je u srijedu na Županijskom sudu u Splitu optužbe da je kriv za havariju broda "Nautike 64" u kojoj su poginula četiri člana posade u siječnju 2001. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Stravična nesreća bila je 35 nautičkih milja pred Anconom. Pretpostavlja se da je došlo do pomicanja kamenih blokova i gubitka stabiliteta broda uslijed čega se nagnuo ulijevo.  

S brodom su potonuli i kapetan Petar Jašić (63), kormilar Duško Vuković (27), upravitelj stroja Siniša Madunić (40) i mornar Marko Mijatović.  Preživio je jedino mornar Geni Vuković koji se spasio plivajući u hladnom moru dulje od sat vremena.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Otorinac 24.03.2017.

    pa mene bi iskreno bilo stid bit sudac bez obzira na titulu i plaću, al kad nemaš učinak kraj tolike škole, pa braćo mila zar se ne crvenite zbog tog. dozvolite odvjetnicima zakonsko razvlačenje slučajeva zbog više novaca a sve na štetu klijenata(to se zna da je tako i za to mi ne treba dokaz) bio kriv ili prav. onaj tko čeka odštetu većinom i ne dočeka a tko mora dat slavi i vuče se po sudu do smrti

  • kormilar 23.03.2017.

    Kapetan Mladineo je prvo bio kriv zbog havarije, a sada nakon 16 godina više nije kriv! Mora biti da su u međuvremenu pronašli nove "dokaze" koji ga oslobađaju krivice! Hrvatsko sudstvo očito koristi prednost neovisnosti!

  • Plejada 22.03.2017.

    Jesu li naši sudovi ikoga osudili. Naravno osim bakica koje prodaju šumske jagode.

Komentiraj...
Vidi sve komentare