To je to što me zanima!

Upozorenje MMF-a: Šanse za rast su vam male, a rizici veliki

MMF preporuča dalekosežne reforme: Umirovljenje u 67. godini, ukidanje nulte stope PDV-a, više fleksibilnosti na tržištu rada, racionalizacija zaposlenosti...
Vidi originalni članak

Preporuke iz zaključne izjave Misije MMF-a nakon posjete Hrvatskoj u redovnim godišnjim konzultacijama uključuju dodatno povišenje dobne granice za umirovljenje na 67 godina, više fleksibilnosti na tržištu rada, povećanje nulte stope PDV-a na određene proizvode na 10 posto, racionalizacija prekomjerne zaposlenosti i plaća u javnom sektoru te revidiranje neodrživih mirovinskih i zdravstvenih sustava. HRT javlja kako su članovi Misije MMF-a upozorili kako su gospodarski izgledi slabi, a rizici veliki.

- Hrvatska je u recesiji, za 2012. predviđa joj se pad BDP-a za 1,5 posto, u 2013. skroman rast od 0,75 posto. Za povratak na putanju snažnog rasta BDP-a u srednjoročnom razdoblju i preokretanje trenda snažnog rasta nezaposlenosti Hrvatskoj su potrebne dalekosežne reforme, za koje je plan već odavno trebao biti donesen - kazali su. Dodaju kako je započet program strukturnih reformi neophodan za ponovno pokretanje rasta i povećanje potencijala gospodarstva. Članovi Misije smatraju i kako su ključni prioriteti politike oblikovanje i provođenje vjerodostojnog i uravnoteženog paketa fiskalne konsolidacije kako bi se osigurala srednjoročna fiskalna održivost.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • DaneGlavosjek 10.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • marnik954 05.10.2012.

    Nešto razmišljam kako bi bilo da svi postanemo političarima. Meljemo gluposti i ostanemo živi, a plaćica od nekoliko tisuća € zagarantirana. Da i još nas se sve pita jer budemo face.

  • zdrawe 05.10.2012.

    ova gospodja nezna onu izreku.. dobar savjet je najbolje zadrzat za sebe..

Komentiraj...
Vidi sve komentare