To je to što me zanima!

Mnoge je mirovina pretvorila u socijalne slučajeve u ovoj državi

Umjesto da zasluženo uživaju u poznoj dobi i plodovima dugogodišnjeg rada, mnogi su upravo odlaskom u mirovinu došli na rub preživljavanja ili postali socijalni slučajevi
Vidi originalni članak

Kako jedan običan čovjek, koji je radio cijeli život, zamišlja svoju mirovinu? Vrlo jednostavno. Kao oazu mira i svojevrsnu protutežu svim onim desetljećima kad je bio u pogonu, dok pritom može živjeti kako ljudsko biće to i zaslužuje. Bez egzistencijalnih pritisaka, uz poneki hobi ili putovanje za koje u mlađim danima nije bilo prilike. I sve to zvuči lijepo, normalno, realno, baš kako treba biti. Osim ako se niste umirovili - u Hrvatskoj.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • 10.06.2022.

    Ogroman dio iz proračuna se troši na državnu i javnu administraciju, općine, zupanije, lazne branitelje,urede, agencije …… kojih ima kao da nas ima 50 milijuna. Sitniš se daje narodu.

  • vinja 10.06.2022.

    Statistike uopće nema, samo hvalisanje o reformi. Slušala sam Otvoreno, isto. Mene interesira koliko ima umirovljenika s punim radnim stažem obzirom da su oni jedini zavrijedili punu mirovinu, a onda podaci o ostalima. Tada bi se dobila prava slika i poveznica mirovine sa godinama ulaganja u mirovinski fond. Mirovina nije poklon države niti socijalna naknada, to je zarađeni i uloženi novac za starost. Kad se to zna, onda se može raspravljati zašto su nečije mirovine sramotno male i tko je krivac za to.

  • BlagoZadro 10.06.2022.

    Ovakav članak može napisati svaki učenik gimnazije. Niti jedna jedina statistika ili podatak o iznosu trenutnih mirovina ili povecanju. Nemojte izbacivati plus clanak ako nisu barem prosijecno kvalitetni. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare