To je to što me zanima!

Mnogi su primjetili ljude koji hodaju po Zagrebu s neobičnim ruksacima: Evo o čemu je riječ!

Pješaci za mjerenja koriste i iPad, iPhone ili druge uređaje za prikupljanje podataka koji poboljšavaju karte. Ta mjerenja se u područjima u kojima nije moguća vožnja vozilom
Vidi originalni članak

Zagrepčani su ovih dana primjetili ljude koji gradom hodaju s neobičnim ruksakom i kamerom na leđima. Naime, radi se o Appleovim kamerama koje koriste za snimanje i mapiranje grada za Apple Maps.

Trenutno se u Hrvatskoj mapira samo grad Zagreb i okolica, a snimanje će trajati do 18. kolovoza. Na poveznici je moguće pratiti koji su djelovi Zagreba već snimljeni, kao i dio Samobora.

KAO U APPLE STOREU Prvi Apple Premium Partner dućan u regiji stiže u Zagreb, a tu će nuditi i edukacije za Mac

Kako stoji na službenoj stranici, Apple provodi geodetska mjerenja vozilima širom svijeta zbog prikupljanja podataka potrebnih za poboljšanje aplikacije Apple Maps, kao i za pružanja podrške značajki Look Around. Osim vozilima, mjerenja se provode i prijenosnim sustavima u odabranim pješačkim zonama. Takva mjerenja provode pješaci koriste sustav ugrađen u ruksak, a služi za prikupljanje podatka koji se mogu koristiti izravno u aplikaciji Apple Maps, kao što je značajka Look Around.

Pješaci za mjerenja koriste i iPad, iPhone ili druge uređaje za prikupljanje podataka koji poboljšavaju karte. Ta mjerenja se u područjima u kojima nije moguća vožnja vozilom.

ČEKA SE U REDOVIMA Kakva je to trgovina u koju su Hrvati danas masovno pohrlili?

Iz Applea obavještavaju kako su prilikom provođenja tih mjerenja posvećeni zaštiti privatnosti svih, stoga će lica prolaznika biti cenzurirana kao i registarske pločice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • modni guru 03.08.2023.

    Zakonom zabraniti, to se umrežava s čipovima iz vakcina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare