To je to što me zanima!

Model II. mirovinskog stupa se može odabrati još samo danas

Osiguranike koji ne odaberu model drugog mirovinskog stupa sustav će staviti u model B odnosno srednje rizičan i koji odgovora dosadašnjem tipu ulaganja
Vidi originalni članak

Još samo danas se može odabrati model drugog stupa mirovinskog osiguranja. Prema zadnjim podacima dosad ga je odabralo samo 0,16 posto osiguranika i većina njih se odlučila za najrizičniji fond. Oni osiguranici koji ne odaberu model drugog mirovinskog stupa sustav će automatski staviti u kategoriju B odnosno srednje rizičan model i koji odgovora dosadašnjem tipu ulaganja fondova. Svi koji imaju pet godina do mirovine bit će stavljeni u portfelj C, koji je najmanje rizičan.

Model drugog mirovinskog stupa može se dakle odabrati još samo u četvrtak i to isključivo na šalteru Središnjeg registra osiguranika - REGOS, u poslovnicama FINA-e. 

Nakon prvog izbora, kategorija fonda može se promijeniti jednom u tri godine. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ludom 11.08.2014.

    Šta serete sa tim "stupovima". U normalnim državama za mirovinski se odvaja od zarade. Ali ta zarada je dostatna da si radnik može plaćati i dodatni fond. Imam iskustvo Njemačke osamdesetih godina. Država je ta, koja jamči budućem umirovljeniku normalan život. A ja bih sada trebao vjerovati ovim našim parazitima da ću normalno živjeti u mirovini za recimo 10 godina? Pa tu se zakoni mijenjaju svakih 4 godine. Tko vam više što vjeruje?

  • knightrieder 08.08.2014.

    Meni moj gazda već par godina ne plaća niti jedan stup ili ga plati svaki treći mjesec,ne plača niti porez ali ga redovno uzima na plači i sustav funkcionira u firmi od 160 ljudi savršeno.On kupuje aute,zemljišta uzima od plače i država sve zna ali ju nije briga.Toliko o tim stupovima od kojeg jedino imaju korist fondovi u koji se lova uplaćuje a mi penziju niti nikad nećemo doživjeti!

  • Tiranosaurus 07.08.2014.

    Nemam ja pojma kakvi su vam to stupovi..Jonski..Gotski.....u Frisiji na svu sreću tog nema..iskomplicirali ste koliko se moglo iskomplicirat

Komentiraj...
Vidi sve komentare