To je to što me zanima!

Modernizacija: Uskoro potpuno novi model naplate cestarine

Potencijalne konzultante diskretno se usmjerava ka elektronskom sustavu naplate cestarine putem satelita ili ENC uređaja. Napominje se također da vinjete kao način plaćanja nije potrebno razmatrati
Vidi originalni članak

Krajem srpnja Ministarstvo prometa raspisalo je javni poziv za izbor konzultanta koji će izraditi Studiju razvoja elektronskog sustava naplate cestarina u Hrvatskoj, a u okviru Projekta modernizacije i restrukturiranja cestovnog sektora. Izradu studije financira Svjetska banka kao dio paketa financijskog restrukturiranja cestovnih tvrtki, piše Jutarnji list.

Iz popratnog teksta, koji je priložen uz natječaj, a koji su uglavnom definirali predstavnici Svjetske banke, potpuno je jasno da se potencijalne konzultante diskretno usmjerava ka elektronskom sustavu naplate cestarine putem satelita ili ENC uređaja. Napominje se također da vinjete kao način plaćanja nije potrebno razmatrati s obzirom na to da su one odbačene u ranijoj studiji koju je radio EBRD. Sugerira se da je potrebno izbjegavati nerazumna ulaganja u opremu koja bi postala zastarjela uvođenjem novog sustava.

Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 19

  • lokal patriota 13.08.2017.

    Ako uvedu vinjete, nema više tolike krađe i ispiranja novca u HAC-u.

  • grordže 11.08.2017.

    cestarine za osobne automobile treba ukinit

  • slatko volim 11.08.2017.

    Vinjete ni za živu glavu jer onda nema prostora za krađu, proviziju i nadogradnju softvera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare