To je to što me zanima!

Mogli bi ostati bez svjedodžbi: Zapalili su im imenike i ispite

NIJE PRVI PUT: Krajem ožujka dvije srednje škole u Rijeci ostale su bez imenika. Preko ispita su učitelji našli ocjene pa su provalnici ovaj put uništili sve dokaze
Vidi originalni članak

Uzeli su imenike prvi put od obje škole, odnijeli ih na 3. kat i zapalili. Ovaj put su na 2. katu palili ispite iz nekih predmeta jer su valjda shvatili da su nakon prvog puta počeli rekonstrukciju ocjena putem tih sačuvanih ispita, rekli su nam učenici.

U noći na subotu bez školskih dnevnika ostala je Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo na Mlaci u Rijeci. Prva krađa školskih dnevnika zbila se još krajem ožujka. Tad je bez šest imenika ostala Elektroindustrijska i obrtničke škola.

- Prvi put do krađe je došlo u vrijeme uskrsnih praznika, dok je škola bila zatvorena. Od učitelja smo doznali da su provalnici kopirali ključeve ulaznih vrata i zbornice te se ušuljali tijekom noći. Uzeli su više od dvadeset dnevnika obiju škola te ih odnijeli na treći kat i zapalili. Nakon toga izdani su nam novi dnevnici, u koje su učitelji unosili ocjene koje su rekonstruirali pomoću prijašnjih ispita. Kad su to shvatili, provalnici su ovaj put ukrali nove dnevnike i sve ispite te ih ponovno zapalili - kažu učenici, koji iz razumljivih razloga žele ostati anonimni. Nije im jasno zašto škola nakon prve krađe nije promijenila bravu.

Prva krađa nije predstavljala prevelik problem za Elektroindustrijsku i obrtničku školu budući da se evidencija uspjeha učenika vodi i u elektroničkom obliku putem e-dnevnika, no prema neslužbenim podacima, nova krađa, koja je obuhvatila samo Srednju elektrotehničku školu, mogla bi predstavljati problem jer ta škola učeničke uspjehe evidentira u papirnatom obliku. Osim dnevnika ništa drugo nije otuđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U policiji kratko kažu kako tragaju za počiniteljima.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Mario Rob 22.04.2015.

    moja je generacija bila jedna od najgorih genracija u povijesti moje skole nema kaj nismo radili,od prijetnje profesorima do ostavljanja auta profesora samo na klackalicama,mi smo znali bacat dnevnike kroz prozor samo u blato da moraju radit nove ali ih nikad nismo mislili palit, dobro ne zbog ocjena vec vjerojatno da nebi nastao pozar vecih razmjera:))

  • Gena Vava 22.04.2015.

    Ma neće biti problem rekonstruirati ocjene, svaki nastavnik manje više poznaje svoje učenike i zna se otprilike tko je bio kandidat za ponavljanje. Žao mi je one djece koja nisu kriva pa će se sada novi ispiti prelomiti i preko njihovih leđa....

  • Hrvat uživo 22.04.2015.

    dva puta provale? pa to ima samo u hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare