To je to što me zanima!

Mogu li ih igrači tužiti? Dvije kuglice lota nisu ušle u bubanj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Njemačka: U bubanj je trebalo ući 49 kuglica no dvije su ostale na stalku. To nije nitko primijetio pa je izvlačenje nastavljeno. U lutriji kažu kako slučaj još istražuju
Vidi originalni članak

Njemačka lutrija je u srijedu uživo izvlačila brojeve za dobitak od 11 milijuna eura. Izvučeno je svih šest brojeva te dodani broj. No ako je bilo onih koji su se poveselili da su dobili dobitnu kombinaciju, uskoro su saznali da je izvlačenje poništeno. Naime u bubanj nisu ušle sve kuglice. 

U stalku se nalazi 49 kuglica, no kako piše Berliner Kurier, dvije su se zaglavile pa je u bubanj ušlo njih 47. To nitko nije primijetio pa je izvlačenje nastavljeno. Izvučeni su i svi brojevi. Nakon toga išle su se prebrojavati kuglice koje su ostale u bubnju. Voditelj izvlačenja je utvrdio da dvije nedostaju. Uzeo je mikrofon u ruke i objavio gledateljima da je izvlačenje poništeno i napravljeno je novo, regularno izvlačenje. Nakon izvlačenja lutriji se javilo 20-ak ljudi koji su tvrdili da su pogodili "četvorku" u drugom izvlačenju no nakon prvog, kada su vidjeli da nisu dobili, potrgali su listiće. Jedan igrač se javio kako je u prvom izvlačenju pogodio svih šest brojeva no kaže kako listić, nema. 

Iako zasad nema potvrda da je itko u prvom izvlačenju išta osvojio, odvjetnik Martin Jaschinski iz Berlina tvrdi da eventualni dobitnici tako ionako ne bi imali prava na bilo kakva potraživanja.

- Prvo izvlačenje nije bilo regularno jer nisu sve kuglice ušle u bubanj, to nije bila "prava" igra - kaže Jaschinski.

Njemačka lutrija istražuje zašto su se dvije kuglice zaglavile i zašto nisu ušle u bubanj. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • anonnymous 06.04.2013.

    ja ruznog jezika nedo bog bit svabo

  • JosipVrenko 05.04.2013.

    Kad čemo shvatiti,da su sve te "igre na sreću" dirigirani državni kriminal..? I to baš svih zemalja,nema tu pravila, "bogata" ili "siromašna" država..!

  • MALA RAJA 05.04.2013.

    ...ma prevaranti..Ali tko bi davao toliko novca ,a da nema vecu osobnu zaradu ??? Znam !!! NITKO

Komentiraj...
Vidi sve komentare