To je to što me zanima!

Moguće je još promjena u vladi, nastavljamo svojim putem

Efkan Ala je podnio ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova u srijedu nakon niza bombaških napada koji su izazvale kritike javnosti
Vidi originalni članak

Turski predsjdnik Tayyip Erdogan u petak je rekao da bi nakon ostavke ministra unutarnjih poslova moglo biti još promjena u vladi, no da ga o konkretnim promjenama premijer Binali Yildirim nije izvijestio.

Efkan Ala je podnio ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova u srijedu nakon niza bombaških napada koji su izazvale kritike javnosti. Zabrinutost u javnosti izazvali su i obavještajni propusti uoči neuspjelog državnog udara 15. srpnja.

"Možda ćete, kako vrijeme prolazi, vidjeti i druge slične promjene u drugim ministratvima, no to nisam doznao od premijera. Naša vlada odlučno nastavlja svojim putem", rekao je Erdogan na konferenciji za tisak.

Turske vlasti nastavljaju i čišćenje u službama sigurnosti te je u posljednjem valu s dužnosti maknuto oko 8000 pripadnika tih snaga, izvijestile su službene vladine novine u petak. U posljednoj čistki ljudi za koje vlasti sumnjaju da su povezani s organizatorima neuspjelog državnog udara s dužnosti je maknuto 7669 policijskih službenika i 323 pripadnika žandarmerije.

Nakon pokušaja udara otpušteno je i 3300 službenika u pravosuđu a vladino glasilo je u petak objavilo da će se umirovljenim sucima i tužiteljima dopustiti povratak na posao ako podnesu zahtjeve u iduća dva mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kokaza10 02.09.2016.

    Srećom ne živim u Turskoj!

  • Preteznovedro 02.09.2016.

    Demokracija na djelu. Gdje su sad sudovi za ljudska prava? Diktator i tiranin radi što hoče a svi šute. Pa da turska je u NATOu sve se oprašta. Sad će još vize ukinut. Sprdnja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare