To je to što me zanima!

'Moj sin od velikog straha nije htio ni ući u sudnicu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pretučeni mladić (15) svjedočio je videovezom. Jedan od napadača koji je tukao mladića sudjelovao je i u napadu na pokojnog Luku Ritza
Vidi originalni članak

Na Odjelu za mladež Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu u petak je nastavljeno suđenje mladićima koji su lani u listopadu napali 15-godišnjaka ispred Avenue Malla u Novom Zagrebu. Njih petorica opljačkali su ga i pretukli bez povoda. Dječak iz Donje Lomnice pokraj Velike Gorice lakše je ozlijeđen jer se nije htio opirati nasilnicima, no potresen je i poslije pola godine. Roditelji i pretučeni mladić na zakazanu raspravu došli su ranije da ne bi sreli napadače. On nije htio svjedočiti iz sudnice nego videovezom.
- Nije želio biti s napadačima u prostoriji. I ja sam jedva izdržao. Tresao sam se u sudnici. S podsmijehom su me gledali - rekao je otac pretučenog dječaka Đuro Blažević. Dodao je da želi istjerati pravdu i tako sinu pokazati da je reagirao najbolje što je mogao. Podsjetimo, nakon što je napadač zatražio od njega pet kuna, 15-godišnjak mu ih je krenuo dati. On ga je udario, a druga dvojica srušila s klupice. Nesretni dječak pokušao je pobjeći trčeći, no put su mu prepriječila još dva pomagača. Nogu mu je, kaže pretučeni mladić, postavio J.J., koji je sudjelovao u ubojstvu Luke Ritza, a jučer je svjedočio. J.J. je u popravnom domu, a njegov otac tvrdi da on nema veze s tučnjavom. Ostali napadači nisu htjeli komentirati. Blaževićeva odvjetnica tražila je vještačenje jer su ostavili tragove tenisica na majici.
- Zaslužuju najveću kaznu. Tukli su ga 45 minuta. On će cijeli život osjećati posljedice. Idemo psihijatru - kazao je otac Đuro.

MJERE OPREZA I PRITVOR NISU MU POMOGLI
Samo tri mjeseca nakon napada na Luku Ritza, u rujnu 2008. J.J. je mladiću (15) kraj Zoološkog vrta slomio nos. U tučnjavi kraj Avenue Malla mladiću je postavio nogu, a onda su ga pretukli. Otac tvrdi da je tamo bio slučajno.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 2borg 19.03.2010.

    Bilo bi ljepo kad bi netko obajvio imena napadača...

  • plavi cvijet 19.03.2010.

    Bitno da stručni ljudi traže izdvajanje većih sredstava sa mladima kao prevenciju nasilja. Zakon niti ne spominju.

  • blur 19.03.2010.

    a što će tek biti kad kod i kod nas uvedu zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja djece. Više nećeš smjeti djetetu dati \"odgojnu\" pljusku jer ćeš završiti na plavom telefonu. Da su se ovi mamlazi namlatili kako treba kad je za to bilo vrijeme ovakve gluposti im ne bi padale na pamet

Komentiraj...
Vidi sve komentare