To je to što me zanima!

'Moju Lejlu su dvaput vraćali iz smrti, ali treći put nisu uspjeli'

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj prometnoj nesreći koja je šokirala javnost u BiH, ali i cijeloj regiji Ajla Oruč (18) je stabilno, ali ima višestruke ozljede
Vidi originalni članak

To je trebao biti dan veselja, a bio je dan žalosti. Prijatelju moramo nastaviti živjeti, rekao je za Dnevni avaz Vahidin Oruč, otac poginule Lejle (17) i teško ozlijeđene Ajle Oruč (18).  

Podsjetimo, tri djevojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj prometnoj nesreći koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji. Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kralježnice i nosne kosti te su ga zadržali na liječenju u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Izvor blizak istrazi potvrdio je za Dnevni avaz da je uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, kazao je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proletio BMW.

Veselile se rođendanu

Vahidin kaže da je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu. 

SARAJEVO U ŠOKU Bile su nerazdvojne prijateljice: Zaletio se u stup s 244 km/h!

- Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoljetnosti. Rezervirali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45, ali tamo nisu nikada stigle. Majka Ajle Ibrice je nazvala moju suprugu i rekla da je na internetu vidjela smrskano vozilo za koje misli da izgleda kao ono u kojem su one otišle. Ja ništa nisam čekao niti sam ikoga zvao, nego sam se spremio i otišao u bolnicu - rekao je otac.  

- Što da kažem, život ti se promijeni u sekundi, supruga je na tabletama, otišla je u bolnicu kod Ajle - kaže Vahidin. Dodaje da je Lejla davala znakove života pa su ju prvo odvezli u opću bolnicu, a onda u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

Nije ih trebao voziti...

- Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali je treći put nisu uspjeli reanimirati - kaže Vahidin. Dodao je da je Ajla Ibrica bila u vezi s Ejubovićem i da ih on zapravo nije trebao voziti.

UŽAS KOD SARAJEVA Dvije poginule djevojke imale su tek 17, a treća 18 godina...

-  Trebao ih je voziti prijatelj Ermin Đulić, ali nije mogao zbog posla - rekao je Vahidin. Kaže da ga nitko od članova obitelji Ejubović nije kontaktirao i, kako je rekao, ni ne trebaju. Snagu mu, kako kaže, osim dragog Boga, članova obitelji i prijatelja, daje nada da će se Ajla izvući, ali i šestogodišnja kćerka Nejra, koja nije ni svjesna što se dogodilo.

Dodaje da je Ajla u stabilnom stanju, ali da je zadobila višestruke ozljede.

- Ona je u komi, samo da pluća izdrže. Već je operirana, slomljena joj je ruka, povrijeđena zdjelica... Uspio sam je i vidjeti... Nadam se, uz Božju pomoć, najboljem - kaže Vahidin. U selu vlada velika tuga, a susjedi im, kaže pokušavaju pomoći koliko mogu. Vahidin je rekao da su Ajla i Lejla bile članice Kulturno-umjetničkog društva “Ivan-planina” te da su, baveći se folklorom, obišle puno zemalja. Tako je nakon tragedije stiglo mnogo poruka iz Europe i Turske.

Proglasili dan žalosti

Načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović je proglasio 3. srpnja danom žalosti zbog pogibije djevojaka. Danas su spuštene zastave na pola koplja na javnim ustanovama i tvrtkama te je zabranjeno održavanje programa javnog i zabavnog karaktera. Osim toga ne smije se puštati glazba u ugostiteljskim objektima. Na internet-stranici Srednjoškolskog centra Hadžići, gdje išle Lejla i Nađa, objavljena je emotivna poruka u kojoj su se učenici i nastavnici oprostili od nastradalih učenica.

- I opet… Velika tuga za našu školu. Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što slijedi poslije. 
Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Bole suze, bole uspomene, boli tišina. Boli što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što ih nećemo više vidjeti. Boli to što nećemo čuti njihov smijeh, ni dijeliti njihove radosti. Boli prekinuta mladost - piše u poruci koju su potpisali učenici i zaposlenici škole. Srednja zubotehničarska škola u Sarajevu također se oprostila od svoje učenice, Ajle Ibrice. 

- Ostat ćeš u našim srcima vedra i nasmijana, a tvoj smijeh će odzvanjati hodnicima naših sjećanja. Tuga i bol ne mogu izbrisati tvoj život koji je prekinut u trenu kada si se iz pupoljka rascvjetavala u ružu. Skamenjeni, opraštamo se sa tobom, sada si sa one strane ovog sna koji zovemo životom - napisali su u poruci. 

 

Idi na 24sata

Komentari 139

  • 28.12.2018.

    Zalosno i tuzno do neba....A klinci su danas nenormalni,vecina njih...Zele sto pre da odrastu a i kad napune 18 godina misle scet je njihov.....Izigravaju nesto ,dokazuju ne znam ni ja sta brzom voznjom a i cure na sve lice samo ne na devojke prirodnog izgleda za njihove godine.....obrve iscrtane do vrha cela,skoro spojene,sve vestacko i neprirodno,ruzno za videti...ali to je tako,tako misle da treba jer zaboga imaju 16,17,18 godina plaseci se da nesto ne propuste u zivotu.....Zalosno je zbog njihove mladosti....tuzno i zalosno....

  • zebra 27 03.07.2018.

    Heb*** ovaj mali je vozio ko formulu po stazi; a ne auto.. To je ta današnja pamet samo da se pokaže kao on brzo može vozit.. Pa da se svi čude.. Evo što se desi, tri mlada života su ugašena u sekundi.. Njemu ništa, ali nosti će ih na savjesti i duši.. I ova djevojka koja je preživjela i teško ozljeđena..

  • domoljub029 03.07.2018.

    Lejla je obožavala Brze i Žestoke,drugi puta će birati umjerenije vozaće i manje žestoke

Komentiraj...
Vidi sve komentare