To je to što me zanima!

MOL: U gospodarstvo RH smo uložili 22 milijarde kn!

Zsolt Hernadi kaže kako je MOL ukupno platio 9, 6 milijardi kuna za Inine dionice, a Ina im duguje 2, 2 milijarde kn. Kaže da su išli spašavati Inu
Vidi originalni članak

Zsolt Hernadi, predsjednik uprave MOL Grupe kazao je za Jutarnji list da su upravljačka prava MOL-a u Ini potpuno opravdana. Reagirali su jedini kad je kriza Inu bacila na koljena.
- Vlada nije mogla osigurati da ju spasi pa je MOL jedini pružio podršku. Smanjili smo i naše investicije u Mađarskoj i Slovačkoj- rekao je Hernadi. MOL je ukupno platio 9, 6 milijardi kuna za Inine dionice, a Ina im duguje 2, 2 milijarde kuna. Hernadi naglašava kako je, zbroje li se kupovina dionica Ine i ulaganje u nju, MOL u hrvatsko gospodarstvo, uložio 20 milijardi kuna. A isto tako, odrekli su se temeljnih prava kao kontrolnog vlasnika, pa ne mogu slobodno prodavati svoje dionice i donositi oduke bez hrvatske Vlade. Hrvatski tužitelji zatražili su od mađarskih kolega informacije, koje bi im pomogle u rasvjetljavanju afere u koju su upleteni MOL, Ina, Podravka i OTP banka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Malkavian 12.02.2010.

    uložili ste vi u svoje plaće, svoje vile, aute itd..gospodarstvo ste ionak uništili. Barel nafte nikad jeftiniji, a kod nas skup ko dragi kamen. izvlače se na foru da kasnimo za ostatkom svijeta što se tiče usklade cijena..ma serete do jaja. to nije istina. smanjite gorivo za lipu dvije i onda za 50 lipa dignete cijene gore. Ma mrš!!!!

  • klaus1 11.02.2010.

    lažu kad zinu!Gdje su to ONI uložili toliki novac?Neka dokažu?Mislim da bi se USKOK i S NJIMA TREBAO VEĆ JEDNOM \"POZABAVITI\"Naravno ako smije!Ima MOL \"PREMOČNOG\" GAZDU!!Može TAJ postrojiti deset vlada u isti čas! Nije ni došao(došli) do bogatstva \"poštenim radom\", nego prevarom i perfidom otimačinom.Nakon INE,trebala je i Podravka \"pasti\",tako je \"igra\" postavljena.Njihove poslušne sluge Sanader i Polančec,odradili su svoje,dobili svoje,a sada ih treba \"zaštititi\",da ne progovore,a ako neće šutjeti, možda i za glavu skratiti.I zato se toliko odugovlaći sa dovršenjem istrage i procesuiranjem Polančeca i Sanadera.

  • left1 11.02.2010.

    Uložili ste vi u svoj džep a ne u naše gospodarstvo....pa jbt cijena nafte 73 dolara po barelu a mi plaćamo istu cijenu kao kad je bila 130 dolara po barelu...plin sve skuplji i skuplji.....al opet...sami smo si krivi....možda bi trebali izaći na ulice i kompletan sabor spaliti skupa sa svim \"predstavnicima naroda\"..

Komentiraj...
Vidi sve komentare