To je to što me zanima!

'Molim obitelj poginulih oprost i prihvaćam kaznu koja će biti'

Tužiteljstvo traži da se Nikoli Kovačeviću, koji je Audijem na Kvaternikovu trgu pijan usmrtio Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67) doživotno zabrani upravljanje automobilu. Presuda je u srijedu
Vidi originalni članak

Žao mi je. Priznajem da sam skrivio nesreću i prihvaćam kaznu koja bude te molim za oprost obitelj poginulih, ali i moju - kazao je u završnim riječima Nikola Kovačević  optužen da je vozeći pijan lani u travnju usmrtio bračni par Kusalović na Kvaternikovom trgu u Zagrebu. Kovačević  je ponovio i kako nije vidio unesrećene ljude i kako se ne osjeća krivim za nepružanje pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ne sjećam   se ni vožnje ni nesreće. Sjećam se samo da je u autu izbio neki bijeli prah i da su se otvorili zračni jastuci. Izašao sam van, a ljudi su vikali i psovali me. Tek sam sutradan saznao za razmjere nesreće i što se dogodilo - kazao je Kovačević na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. 

Tužiteljstvo je u završnim riječima  zatražilo da mu se doživotno oduzme vozačka dozvola. 

- Snimci nadzorne kamere govore više od riječi. Osim što je bio potpuno pijan bezobzirno je kršio propise vozeći u području punom pješaka dvostruko brže nego je dozvoljeno - smatra tužiteljstvo smatrajući da je Kovačević nakon naleta na pješake  bio dovoljno pribran i da je trebao ostati na mjestu nesreće, a ne bježati.  

Podsjećamo, bivšem nogometašu Nikoli Kovačeviću na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sude zbog izazivanja prometne nesreće, ali i zbog nepružanja pomoći. Terete ga da se 11. travnja 2016. s 2,16 promila alkohola u organizmu i jureći Audijem 108 kilometara na sat na Kvaternikovu trgu u Zagrebu zabio u skupinu pješaka te usmrtio bračni par iz Dubrovnika Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67).

Sudac Dario Lokas nepravomoćnu presudu objavit će u srijedu. 
 

Idi na 24sata

Komentari 120

  • ikusi26 11.07.2017.

    Primjerena kazna bi bila 20 godina i doživotna zabrana upravljanja motornim vozilima,jer dokle god je ovako daje podstrijek drugima da voze pijani i budu bahati za volanom,sad se on kaje kad je presuda blizu neprihvaćam takve isprike.

  • Čarli1976 11.07.2017.

    Baš me zanima kolika će kazna biti, i dali će uopće biti kažnjen, jer slićan udes imao je i tomo Horvatinćčićč sa smrtnim posljedicam i kazne nema, ugledan građanin poduzetnik i član hdz-ea nije odgovoran za svoje postupke, partija misli za njih.

  • SOTONIST 11.07.2017.

    Ako netko ucini zlo protiv vas kaznite ga.Nikakav oprost.Samo osveta.Kriminalci i sav ostal olos ljudske rase uziva i uspjeva na milosti i oprostu "dobrih" ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare