To je to što me zanima!

'Molimo za strpljenje, snijeg stalno čisti oko 2000 radnika'

Pozivam građane da ne zovu hitne službe bez prijeke potrebe, jer će sve prometnice u gradu i javni prostori biti očišćeni po prioritetima, kaže glasnogovornik Holdinga
Vidi originalni članak

Građanima mogu uputiti umirujuću poruku, neka imaju strpljenja. Oko 2000 radnika naporno i danonoćno čiste snijeg kako bi u Zagrebu sve profunkcioniralo. Pozivam građane da ne zovu hitne službe bez prijeke potrebe, jer će sve prometnice u gradu i javni prostori biti očišćeni po prioritetima, rekao je u ponedjeljak Dušan Viro, glasnogovornik Zagrebačkog holdinga. 

Viro je također zamolio sve građane da prije najavljenih snježnih oborina očiste snijeg ispred svojih kuća u skladu sa Zakonom o komunalnom redu.

Holding, dakle, smatra da je u Zagrebu sve pod kontrolom. Štoviše, Viro je pohvalio radnike Zagrebačkih cesta koji u tri smjene i 208 vozila čiste gradske prometnice. 

- Ekipe Zagrebačkih cesta ne mogu biti svim građanima odmah na raspolaganju - rekao je i dodao da će se grad čistiti i u slučaju novih snježnih oborina iako je europska praksa da se prometnice počinju čistiti kada prestane padati snijeg. 

Voditelj Zagrebačkih cesta podružnice Zagrebačkog holdinga Alen Gospočić rekao je da su se u Zagrebačkim cestama pripremili odmah nakon najave obilnih snježnih oborina te da je 208 ekipa iz 12 baza krenulo čistiti snijeg čim je on počeo padati. 

- Sada se dio njih odmara jer je najavljen novi snijeg - dodao je Gospočić. 

Najveći problemi bili u tramvajskom prometu

Voditelj podružnice Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) Dubravko Baričević rekao je da je tijekom vikenda, kad je napadalo najviše snijega, najvećih problema bilo u tramvajskom prometu. 

- Svjesni smo da smo 'krvotok grada' i činimo sve da bismo i u takvim okolnostima radili. Imali smo 50-ak intervencija te 11 kvarova i tri sudara te smo dali sve što smo mogli u tom trenutku. Neki su građani bili nezadovoljni, a neki su imali razumijevanje kad su vidjeli naše djelatnike kako rade u teškim snježnim uvjetima - rekao je Baričević. 

'Činimo sve da što prije očistimo snijeg'

I čelnici ostalih podružnica Zagrebačkog holdinga - Čistoće, Zagrebparkinga i Zrinjevca rekli su da su njihovi djelatnici učinili sve kako bi što prije očistili snijeg s površina za koje su ovlašteni.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • zdepar 11.12.2012.

    pa gdje su , u saboru ?

  • Hasenfefer 10.12.2012.

    Ovaj, a da vi svima nama platite jedno putovanje, recimo Kostarika. Pa kad na proljeće očistite grad pozovite nas natrag. Zeleni Marsovac multipraktik

  • WOMANIZER 10.12.2012.

    da svatko čisti ispred svojih vrata bilo bi lakše, a ne da ja do pola puta moram pješačit, a onda skrenut hodat po cesti i riskirat svoj život jer je nekom teško počistiti prolaz!

Komentiraj...
Vidi sve komentare