Obavijesti

News

Komentari 90

'Molimo za strpljenje, snijeg stalno čisti oko 2000 radnika'

'Molimo za strpljenje, snijeg stalno čisti oko 2000 radnika'
10

Pozivam građane da ne zovu hitne službe bez prijeke potrebe, jer će sve prometnice u gradu i javni prostori biti očišćeni po prioritetima, kaže glasnogovornik Holdinga

VIDEO

Građanima mogu uputiti umirujuću poruku, neka imaju strpljenja. Oko 2000 radnika naporno i danonoćno čiste snijeg kako bi u Zagrebu sve profunkcioniralo. Pozivam građane da ne zovu hitne službe bez prijeke potrebe, jer će sve prometnice u gradu i javni prostori biti očišćeni po prioritetima, rekao je u ponedjeljak Dušan Viro, glasnogovornik Zagrebačkog holdinga. 

Viro je također zamolio sve građane da prije najavljenih snježnih oborina očiste snijeg ispred svojih kuća u skladu sa Zakonom o komunalnom redu.

Holding, dakle, smatra da je u Zagrebu sve pod kontrolom. Štoviše, Viro je pohvalio radnike Zagrebačkih cesta koji u tri smjene i 208 vozila čiste gradske prometnice. 

- Ekipe Zagrebačkih cesta ne mogu biti svim građanima odmah na raspolaganju - rekao je i dodao da će se grad čistiti i u slučaju novih snježnih oborina iako je europska praksa da se prometnice počinju čistiti kada prestane padati snijeg. 

Voditelj Zagrebačkih cesta podružnice Zagrebačkog holdinga Alen Gospočić rekao je da su se u Zagrebačkim cestama pripremili odmah nakon najave obilnih snježnih oborina te da je 208 ekipa iz 12 baza krenulo čistiti snijeg čim je on počeo padati. 

- Sada se dio njih odmara jer je najavljen novi snijeg - dodao je Gospočić. 

Najveći problemi bili u tramvajskom prometu

Voditelj podružnice Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) Dubravko Baričević rekao je da je tijekom vikenda, kad je napadalo najviše snijega, najvećih problema bilo u tramvajskom prometu. 

- Svjesni smo da smo 'krvotok grada' i činimo sve da bismo i u takvim okolnostima radili. Imali smo 50-ak intervencija te 11 kvarova i tri sudara te smo dali sve što smo mogli u tom trenutku. Neki su građani bili nezadovoljni, a neki su imali razumijevanje kad su vidjeli naše djelatnike kako rade u teškim snježnim uvjetima - rekao je Baričević. 

'Činimo sve da što prije očistimo snijeg'

I čelnici ostalih podružnica Zagrebačkog holdinga - Čistoće, Zagrebparkinga i Zrinjevca rekli su da su njihovi djelatnici učinili sve kako bi što prije očistili snijeg s površina za koje su ovlašteni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C