To je to što me zanima!

Monstruma (90) koji je silovao kćer godinama vode u dom za nemoćne? 'Više nije opasan...'

Pravosuđe je ovlastilo renomiranu forenzičku psihijatricu Heidi Kastner da pripremi izvješće o njegovom stanju. Kastner je zaključila da se Fritzl više ne može klasificirati kao opasan
Vidi originalni članak

Austrijanac Josef Fritzl (90) u podrumu svoje kuće zlostavljao je i silovao svoju kćer od 1984. do 2008. godine, a s njom je dobio i nekoliko djece. Smatra se da je to jedan od gorih kriminalaca u poslijeratnoj povijesti Austrije.

On od 2009. godine služi doživotnu kaznu u zatvorskom sustavu za mentalno poremećene kriminalce. No, kako piše Kleine Zeitung, postavlja se pitanje hoće li tamo ostati do kraja života.

PROGLASILI GA BEZOPASNIM?! Što je zapisao Fritzl, monstrum s jezivom tajnom u podrumu: 'Ne znam zašto me žena ostavila'

Pravosuđe je ovlastilo renomiranu forenzičku psihijatricu Heidi Kastner da pripremi izvješće o njegovom stanju. Kastner je zaključila da se Fritzl više ne može klasificirati kao opasan.

U lošem je fizičkom stanju, više se ne može kretati bez hodalice. Boluje i od teške demencije, piše Kastner, “što znači da se od njega više ne može očekivati ​​plansko djelovanjem te kao rezultat toga, više ne može počiniti nikakva kaznena djela”.

STRAVIČNA ISPOVIJEST Detalji Fritzlovih memoara: 'U meni se krije crta zla. Nisam mogao kontrolirati svoje strasti'

Premda je Fritzlova odvjetnica Astrid Wagner “čvrsto uvjerena” da bi on sada požalio zbog svojih postupaka, Kastner se ne slaže. Za sudsku psihijatricu su njegove fantazije, kao što su pripreme za vjenčanje svoje kćeri, samo pokušaji da zataška svoje zločine.

- U procesu sam ishođenja uvjetnog otpusta za njega. Ako molba bude odobrena, što pretpostavljam da će biti, htjela bih osigurati da dobije mjesto u domu za nemoćne osobe - kazala je odvjetnica Wagner.

ŽIVOT ELISABETH FRITZL Djevojka iz podruma: Elisabeth Fritzl 24 godine živjela u paklu. Ima novo ime i ljubi zaštitara

Kleine Zeitung piše da bi se moglo teoretski dogoditi da će prijeći na odsluženje kazne van zatvora Krems-Stein, u običan zatvor. No, zbog lošeg zdravstvenog stanja, postavlja se pitanje koliko bi to bilo smisleno. Vjerojatnije je da će Fritzl ili biti odveden u zatvorsku ambulantu ili će biti prebačen u državni starački dom.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Cipelcug 15.01.2024.

    K jarcu zar to zlo još uvijek živi.

  • Vlad 15.01.2024.

    I sad mu država bude plaćala dom. Krasno. Trebalo je TO baciti u .... i povuči vodu.

  • EmilCandor 15.01.2024.

    Nadam se da će mu se u tom domu ukazati neki blagonakloni pravednik u dobroj formi, koji će ga zatući.

Komentiraj...
Vidi sve komentare