To je to što me zanima!

Moody's je zadržao negativnu prognozu za rejting Hrvatske

Bonitetna kuća Moody's u svom je najnovijem komentaru ocijenila kako kreditni rejting Hrvatske nije optimističan. Zadržali su negativnu prognozu za rejting Baa3
Vidi originalni članak

Bonitetna kuća Moody's u svom je najnovijem komentaru ocijenila kako kreditni rejting Hrvatske nije optimističan. Agencija je zadržala negativnu prognozu za važeći rejting Hrvatske Baa3, piše Bloomberg.

Obavijestili su kako će Hrvatska po njima biti jedina zemlja koja neće iskoristiti pozitivne efekte ulaska u EU jer je nesklona reformama i nikako ne smanjuje potrošnju javnog sektora. 

Smatraju da BDP neće rasti ako ne dođe do smanjivanja javnog sektora, reforme Zakona o radu te poboljšanja poduzetničke klime. 

Zaključili su kako je stanje u hrvatskom gospodarstvu i financijama prije ulaska u EU lošije nego je bilo u zemljama koje su Uniji pristupile 2004. i 2007. godine, a smatraju da će iduća godina donijeti dodatna pogoršanja. 


Idi na 24sata

Komentari 14

  • zdepar 20.11.2012.

    drugo mišljenje nije neprijatelj iako ruši iluzije kako stvari idu u dobrom pravcu

  • dobajdan11 20.11.2012.

    U javnom sektoru imamo zaposlenih kao Italija a svi bi stali u Milano?? za to nam ne treba nikakav Moody. Ali kako tolikim ljudima dati otkaze a da vladajuca stranka ostane na vlasti,gdje clanovima stranke osigurati adekvatno radno mjesta?? puno pitanja a ovo je cista blamaza... ajmo svi u fotelje s lijepin placama pa se pitajmo zasto drzava ne ide naprijed!!

  • dahhmal 20.11.2012.

    Kaj je tu čudno pripremaju nas za koloniju,najebali smo uz vanjskog i unutarnjeg neprijatelja

Komentiraj...
Vidi sve komentare