To je to što me zanima!

''Morali smo se boriti za presudu zbog naše Deane''

Deana Skender (22) padobranom je naletjela na elipsu aviona 2002. i preminula. Općinski sud u Zagrebu krivce je osudio na osam mjeseci
Vidi originalni članak

Vrsarka Deana Skender (22) je prije osam godina prvi puta skočila padobranom na zagrebačkom aerodromu Lučko. No, bio je to i njezin zadnji skok. Sletjela je na upaljenu elisu zrakoplova i poginula. U petak je na Općinskom sudu u Zagrebu izrečena presuda krivcima, tadašnjem voditelju skokova Zvonimiru Radeckom i kontroloru leta Dragutinu Holetiću. Svaki je dobio kaznu od osam mjeseci uvjetno na tri godine. Deanini roditelji Damir (54) i Silvana (52) smatraju da je presuda simbolična, ali da su njome konačno pokazali da odgovornost nije na njihovoj preminuloj kćeri.
- Informacije iz prvotne istrage pokazale su da je Deana kriva za pad, s time se nismo htjeli pomiriti. Dok su učenici iz aviona pregledavali teren, on je bio čist za slijetanje. Međutim, u nedozvoljenom području pojavio se zrakoplov dvije minute prije nego je Deana trebala sletjeti - govori otac Damir. Na sudu je potvrđeno da je voditelj nije savjesno vodio i da nisu osigurali površinu na koju učenici moraju sletjeti.
- Voditelj ju je pred samo slijetanje krivo usmjerio i ona je naletjela na elisu upaljenog zrakoplova. Da nije bilo zrakoplova sletjela bi u dogovoreno područje - nastavlja otac.
- Nijedna kazna nije dovoljna, ali ovo je pouka svima koji su nestručni i neodgovorni, a i bila je to naša roditeljska obveza prema kćeri - govori kroz suze majka Silvana. Prisjećaju se kćerke svaki dan. Ako razgovaraju o nečem pitaju se što bi njihova Deana rekla.
- Svi smo govorili u šali da ne ide skakati, ali ona je to jako željela. Ona je još uvijek s nama i prisjećamo je se sa smiješkom na licu- zaključili su roditelji.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • drug Tito_1 22.01.2010.

    kazna je trebala biti doživotna suspenzija i robija 20 godina

  • šamar 22.01.2010.

    sram me sta zivim u ovoj drzavi ciji zivot ne vrijedi ama bas nista....sram me...

  • Malkavian 22.01.2010.

    pa ljudski život je izgubio na vrijednosti..danas ubiju osobu i ubojica dobije 1-4 godine...samo toliko?? uz dobro vladanje, on je na slobodi uvjetno ili za 2 godine. Žalosno je da je ljudski život vrijedan kao i pokvarena i trula jabuka. A i ti suci mi nisu jasni kad davaju takve mizerne kazne...u americi bi dobio oko 20 godina...evo, za otmicu dobiju 25 godina...a kod nas 2-4 godine. Sramota!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare